Religie
Va prezentam în acest numar parohia Maria-Radna
joi, 24 aprilie 2008
Va prezentam în acest numar parohia Maria-Radna

 “Din marea sa dragoste, Bunul Dumnezeu s-a îngrijit ca pe întregul glob pământesc să existe izvoare cu apă tămăduitoare care să folosească trupurilor noastre. Tot aşa s-a îngrijit ca să existe locuri unde să putem avea grijă de sănătatea sufletului nostru, unde rugăciunile noastre să fie ascultate şi să putem primi imediat harurile necesare. Astfel de locuri există peste tot în patria noastră iar cele mai vestite sunt mănâstirile Maicii Domnului  !” (Fericitul Card. Alojzije Stepinac).

 Comunitatea din Radna se aminteşte deja în secolul XIV! Denumirea de Radna vine de la « ruda », din slavonă şi înseamnă « metal-mină ». Se spune că la început au fost patru Radne pe care un anume Racz le-a unit. În 1520- pe locul unde astăzi este Bazilica- era o mică capelă iar în jurul ei era viţa-de-vie.

 În 1668 un călugăr croat din Bosnia a dăruit icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, fraţilor care slujeau la Radna. A cumpărat-o în Bassano păstrând-o acasă iar la bătrâneţe a dăruit-o, spre bucuria poporului care se ruga acolo. În 1553 turcii erau la Lipova iar Mureşul era graniţa care despărţea Radna de ei. Pătrund la Radna în 1659 şi dau foc capelei care se mistuie în flăcări. În mod miraculos-icoana- care e din carton iar rama acesteia din lemn, rămâne neatinsă de foc!

 

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 127 - 127 din 127

Galeria foto

Sample image

 Pogledajte i foto galeriju koja se nalazi na našem sajtu. Stavili smo zanimljive slike koje govore o našoj prošlosti.

Link-uri interesante

Stavili smo nekoliko znimljiva linka koji vode prema stranicama na kojima se isto mogu prikupiti informacije o rumunjskim hrvatima.
www.restaurante-fastfood.com

Actualitati

 

Kandidat ZHR