Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant
Invatamant
CALENDARUL SIMULRILOR LA EVALUAREA NATIONALA SI BAC 2016
joi, 18 februarie 2016
CALENDARUL SIMULRILOR LA EVALUAREA NATIONALA SI BAC 2016

Ministerul Educaţiei a publicat calendarul privind organizarea şi desfăşurarea simulării Evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2015-2016.

 

            La fel ca în anii precedenţi, simularea va avea subiecte unice pe ţară şi va fi dată la nivel naţional.

            Primii care vor intra în febra examenelor sunt elevii clasei a VIII-a. Simularea Evaluării Naţionale va avea loc în perioada 22-24 februarie, testele constând în două probe scrise, iar pentru şcolile cu predare în limba maternă, trei probe scrise. Astfel, în 22 februarie 2016 va avea loc proba la Limba şi literatura română, în 23 februarie  la Matematică şi în 24 februarie la Limba şi literatura maternă.  În 4 martie 2016 vor fi afişate rezultatele.

            Pentru al treilea an consecutiv, liceenii vor susţine la nivel naţional simulări ale examenelor de Bacalaureat, ceea ce înseamnă că testările vor avea loc la aceeaşi dată în toate liceele din ţară, iar elevii vor avea de rezolvat subiecte unice, concepute de Ministerul Educaţiei. Scopul acestor simulări este de a-i obişnui pe elevi cu atmosfera şi rigorile unui examen şi pentru a-i determina să se pregătească mai bine pentru examenul de maturitate.

            Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2015-2016 va avea loc în perioada 7 - 10 martie. Elevii clasei a XI-a vor susţine două probe scrise, iar cei de clasa a XII-a - trei probe scrise, la care se adaugă cea de limba maternă pentru şcolile cu predare în limba maternă.

            Astfel, în 7 martie 2016 va avea loc proba de Limba şi literatura română, în 8 martie - Limba şi literatura maternă, în 9 martie - proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar în 10 martie - proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a, care pot opta între fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie). În 18 martie 2016 vor fi afişate rezultatele.

            Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământul în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Maria Giurchiţa

În februarie începe înscrierea

copiilor în învățământul primar

            A mai rămas doar o lună până la înscrierea copiilor în anul școlar 2016-2017. Ministerul Educației Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a pus în dezbatere publică proiectul Metodologiei privind înscrierea copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017, dar și Calendarul aferent procedurilor de înscriere.

            Conform proiectului de metodologie, înscrierea în învăţământul primar va avea loc în perioada 29 februarie – 18 martie și 30 martie - 8 aprilie. Cererile pot fi completate online sau la unitatea de învăţământ la care părinții solicita înscrierea copiilor, iar validarea acestora se va face la școala respectivă zilnic, în intervalul orar 8,00 - 20,00 (de luni până vineri) și sămbăta de la 9,00 la 13,00.

            În perioada 22 februarie – 4 martie 2016, în unităţile de învăţământ preşcolar vor avea loc întâlniri de informare şi consiliere a părinţilor copiilor din grădiniţe cu privire la înscrierea în învăţământul primar în anul şcolar 2016 – 2017.

            În perioada 24 februarie – 3 martie 2016, în fiecare unitate şcolară cu nivel de învăţământ primar se va organiza “Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul didactic din unitatea de învăţământ.

            În perioada 23 februarie – 16 martie 2016, are loc evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 şi optează pentru înscrierea în clasa pregătitoare.

            Una dintre modificările propuse este obligativitatea înscrierii copiilor care împlinesc 7 ani în anul 2016 în clasa pregătitoare fără a mai exista opțiunea înscrierii direct în clasa I, pe baza unei evaluări psihologice.

            Din anul școlar 2016-2017, pentru toți elevii, școala va începe cu clasa pregătitoare.

            Maria Giurchiţa
 
LADNO NADVORU, LADNO I UNUTRA!
joi, 18 februarie 2016
LADNO NADVORU, LADNO I UNUTRA!
Osnovna škola Lupak bila je obnovljena prije šest godina.               Zgrada je, pored ostalog dobila novi kro...
 
DULCIURI PENTRU COPII
marti, 12 ianuarie 2016
DULCIURI PENTRU COPII
În ultima săptămână de şcoală, la preşcolarii şi şcolarii din satele croate, dar şi la cei de naţionalitate croată din Tirol ...
 
LJUBAV I DOBROTA GDE. IVANE ANDRIJAŠEVIC
marti, 08 decembrie 2015
LJUBAV I DOBROTA GDE. IVANE ANDRIJAŠEVIC
Možda mi nikada teže bilo nije opisati neku dragu osobu, kao što mi je to sada učiniti kada je riječ o gđi. Ivani Andrijašević, profesorici glazbenog odgoja iz R....
 
SCOALA PRIMARA IABALCEA A RAMAS PUSTIE
marti, 08 decembrie 2015
SCOALA PRIMARA IABALCEA A RAMAS PUSTIE
Începând cu anul şcolar 2015-2016 Şcoala din Iabalcea a rămas pustie, iar acest lucru se datorează numărului tot mai mic de elevi, rezultat al sc&#...
 
PRIMA ZI DE SCOALA LA LICEUL TEORETIC BILINGV ROMÂNO-CROAT CARASOVA
miercuri, 07 octombrie 2015
PRIMA ZI DE SCOALA LA LICEUL TEORETIC  BILINGV ROMÂNO-CROAT CARASOVA
Forfotă mare în curtea Liceului Teoretic Bilingv Româno-Croat Carașova, cu ocazia deschiderii noului an școlar 2015 -2016.       ...
 
POC ELA ŠKOLA U OPCINI LUPAK
miercuri, 07 octombrie 2015
POCELA ŠKOLA U OPCINI LUPAK
Nekima na žalost, drugima s uzbuđenjem, nakon ljetnog tromjesečnog raspusta, 14. se rujna školski zvončić ponovno čuo diljem zemlje dajući do znanja učeni...
 
LICEUL DIN CARASOVA SI EXAMENUL DE MATURITATE
miercuri, 07 octombrie 2015
LICEUL DIN CARASOVA SI EXAMENUL DE MATURITATE
Anual, absolvenţii de liceu se înscriu şi încearcă să promoveze examenul de bacalaureat pentru a putea admite în învăţământul ...
 
1. LIPNJA PROSLAVILI MEDUNARODNI DAN DJETETA
miercuri, 05 august 2015
1. LIPNJA PROSLAVILI MEDUNARODNI DAN DJETETA
„Djeca nose svjetove na dlanu, ona znaju putove do sreće, zato jutra kad zbog djece svanu nikad tugu upoznati neće.“       &nb...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 28 - 36 din 110

Galeria foto

Sample image

 Pogledajte i foto galeriju koja se nalazi na našem sajtu. Stavili smo zanimljive slike koje govore o našoj prošlosti.

Link-uri interesante

Stavili smo nekoliko znimljiva linka koji vode prema stranicama na kojima se isto mogu prikupiti informacije o rumunjskim hrvatima.
www.restaurante-fastfood.com

Actualitati

 

Kandidat ZHR