Home arrow Hrvatska grancica arrow Administratia arrow Divergentele continua... arrow Hrvatska grancica arrow Administratia 
Arhiva articole Hrvatska grancica Administratia

Divergentele continua... PDF Imprimare E-mail
joi, 28 februarie 2013

Se ştie că între conducerea UCR-ului şi noul deputat al minorităţii croate în Parlamentul României, Ghera Slobodan, există neînţelegeri generate de solicitarea unui birou în incinta sediului Uniunii pentru deschiderea unui cabinet parlamentar.

Pe 7 ianuarie 2013, Giureci-Slobodan Ghera trimite o adresă conducerii UCR-ului prin care solicită să i se ofere un spaţiu pentru deschiderea cabinetului parlamentar, „în aceleaşi condiţii cum au fost atribuite precedentului deputat UCR”. Acesta consideră că trebuie să-şi deschidă cabinetul în localitatea în care a primit cele mai multe voturi, şi anume în comuna Caraşova, unde a dobândit încrederea a 333 de votanţi.

Pe 8 ianuarie 2013, conducerea Uniunii îi comunică deputatului Ghera Slobodan că nu i se poate oferi spaţiul, întrucât Uniunea nu dispune de spaţii disponibile.

La şedinţa Consiliului Coordonator al UCR-ului din 19 ianuarie 2013, Ghera Slobodan expune în faţa consilierilor neînţelegerile privind spaţiul respectiv. Cu aceeaşi ocazie, preşedintele Uniunii precizează că în cererea adresată tănârul deputat solicită atribuirea unui spaţiu „în aceleaşi condiţii cum au fost atribuite precedentului deputat”, de unde ar rezulta că actualul deputat doreşte de fapt biroul în care îşi desfăşoară activitatea preşedintele UCR-ului. Pe de altă parte, dacă cabinetul parlamentar al fostului deputat se afla în biroul preşedintelui Uniunii, aceasta s-a datorat faptului că prof. Radan ocupa pe atunci atât funcţia de deputat, cât şi pe cea de preşedinte al Uniunii Croaţilor din România. Preşedintele Uniunii a mai precizat că nu are nimic împotriva atribuirii spaţiului, doar că în adresă intenţiile adresantului sunt formulate neclar şi a cerut Consiliului Coordonator să intervină şi să decidă unde şi ce spaţiu să i se ofere. La rândul său deputatul Ghera încearcă să-i lămurească pe cei prezenţi că nu aceasta i-a fost, de fapt, intenţia, ci el îşi doreşte să revină la biroul în care activa în calitate de salariat al Uniunii Croaţilor.

La finalul şedinţei Consiliului Coordonator, consilierii votează să-i fie oferit solicitantului un spaţiu parlamentar în incinta Uniunii. În această situaţie conducerea UCR-ului îi trimite o nouă adresă deputatului Slobodan Ghera prin care i se comunică că i-a fost acordat un spaţiu pentru desfăşurarea activităţii parlamentare în biroul în care a lucrat ca salariat şi în care îşi desfăşoară activitatea, în prezent, Ghera Milovan şi Tudor Ivănoaica.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage