Home arrow Hrvatska grancica arrow Anunt deosebit de important arrow Hrvatska grancica arrow Diverse 
Arhiva articole Hrvatska grancica Diverse

Anunt deosebit de important PDF Imprimare E-mail
miercuri, 11 septembrie 2013

     Poliţia Caraşova atrage atenţia cetăţenilor comunei Caraşova că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă. Cu toate că s-au tras numeroase semnale de alarmă în ceea ce priveşte pericolul pe care incendiile de vegetaţie uscată îl reprezintă sau pagubele pe care acestea le pot produce, se pare că unii cetăţeni nu şi-au dat seama încă de pericolele la care se expun atunci când aprind miriştile sau păşunile. Cauza probabilă a incendiilor de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat sau acţiunea intenţionată a unei persoane.

    În aceste condiţii poliţia trage un semnal de alarmă către populaţie, cerându-le să fie atenţi şi să respecte regulile elementare pentru ca orice pericol să fie evitat în momentul arderii unei mirişti sau a vegetaţiei uscate. De exemplu, în perioadele de caniculă şi secetă prelungită sau pe timp de vânt, arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă. Pentru ca arderea să poată fi controlată, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se colectează în grămezi, iar acestea trebuie să fie amplasate departe de căile de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii sau păduri. Arderea miriştii, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriei cetăţenesti nu necesită obţinerea permisului de lucru cu focul.

     Pentru a diminua riscul de a deveni victimă a furturilor din sălaşe, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş – Severin vă face câteva recomandări:

- nu lăsaţi sălaşul nesupravegheat pentru o perioadă lungă de timp;

- nu lăsaţi la vedere obiecte care pot fi uşor valorificate mai ales la centrele de colectare a fierului vechi (butoaie metalice, cazane, table, baloţi de sârmă, cabluri etc.);

- nu lăsaţi în interiorul sălaşului scule, unelte, drujbe sau chiar alimente.

-acordaţi atenţie tuturor persoanelor care îşi fac drum în jurul sălaşului dumneavoastră-s-ar putea afla în recunoaşterea terenului.

- în lipsa dumneavoastră lăsaţi un câine de pază în zona sălaşului. Pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră poliţia vă recomandă:

- sistemele de siguranţă performante reduc considerabil riscul evenimentelor neplăcute;

- dacă aţi pierdut cheia de la locuinţă, înlocuiţi imediat dispozitivul de închidere;

- nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi;

- nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate;

- nu permiteţi accesul în locuinţe persoanelor care vând diferite produse.

Ivan Dobra

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage