Home arrow Hrvatska grancica arrow Realitatiile noastre arrow Ce se intampla cu posta? arrow Hrvatska grancica arrow Realitatile noastre 
Arhiva articole Hrvatska grancica Realitatile noastre

Search by tag : alegeri, parlamentare, alegeri parlamentare, carasova, Carasova


Ce se intampla cu posta? PDF Imprimare E-mail
luni, 02 decembrie 2013

Haos şi nervi întinşi la maxim în ziua în care angajaţii poştei din Reşiţa au venit pentru a distribui pensiile, alocaţiile şi corespondenţa în comuna Caraşova.

dsc07510.jpg      Încă de la primele ore ale dimineţii s-au format cozile, care cu fiecare oră ce trecea deveneau din ce în ce mai mari, lumea înghesuindu-se în speranţa de a ajunge cât mai repede la rând. Cum organizarea a fost proastă sau chiar a lipsit cu desăvârşire, mulţi au stat la coadă încă de dimineaţă, iar când au ajuns la rând au avut neplăcuta surpriză de a afla că nu mai sunt bani, fiind nevoiţi ca a doua zi să o ia de la capăt. La rândul lor, plicurile cu corespondenţa şi facturile au fost trântite pe două mese, lumea adunată acolo a fost nevoită să se uite peste toate pentru a-şi găsi plicul destinat. Nu s-a ţinut cont nici de faptul că marea majoritate a celor prezenţi erau bătrâni cărora le era greu să răsfoiască prin multitudinea de plicuri sau că cineva ar fi putut lua din greşeală plicul care nu îi era destinat. Până la urmă, cel mai important lucru este că lumea şi-a primit banii.

posta.jpg     Poşta Română a încheiat selecţia personalului aferent procesului de restructurare. Peste 65% dintre angajaţii ce vor părăsi compania au optat individual pentru înscrierea în procesul de disponibilizarea colectivă. Procesul de restructurare a Poştei Române are ca obiectiv pe termen scurt restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de angajaţi ai companiei, asigurând astfel premisele creşterii competitivităţii Poştei Române pe piaţa serviciilor poştale, piaţă liberalizată începând cu luna ianuarie 2013. În cadrul procesului de restructurare a companiei vor fi disponibilizaţi 3.650 de angajaţi, pe baza procedurii şi a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul lucrătorilor Poştali din România.

     La Caraşova, în urma disponibilizării unui angajat, s-a ajuns în situaţia neplăcută de a se închide poşta, deoarece ceilalţi doi angajaţi şi-au înaintat demisia în spirit de solidaritate cu colegul lor. Închiderea poştei din comuna noastră, fie ea şi temporară, afectează deopotrivă locuitorii din Iabalcea, Nermed şi Caraşova. Cei mai afectaţi sunt însă pensionarii din aceste localităţi, bătrâni cu zeci de ani de muncă în spate, pentru care pensia reprezintă singura sursă de venit, banii necesari pentru cumpărarea medicamentelor şi a pâinii de toate zilele. Mulţi dintre ei sunt prea bătrăni şi bolnavi pentru a se deplasa la Reşiţa ca să-şi ridice pensia, şi aşa mică cum este. Pensionarii din Iabalcea şi Nermed şi-au ridicat pensiile în Caraşova, în împrejurările descrise la începutul articolului nostru. Până când se vor clarifica lucrurile la poşta din Caraşova, plata facturilor (telefonul, curentul, internetul, televiziunea) se va efectua la Reşiţa. Este foarte trist că în secolul în care trăim s-a ajuns la aşa ceva.

     Primarul comunei Caraşova, prof Mihai Radan, şi-a liniştit recent oamenii şi le-a comunicat că directoarea Puşcu a propus deja organizarea unui concurs pentru ocuparea celor două locuri disponibile la poştă. Prin urmare, în scurt timp lucrurile ar trebui să intre în făgaşul lor normal. Edilul comunei Caraşova şi-a mai informat concetăţenii despre interesul a două bănci de a aduce un bancomat la noi în localitate, astfel încât oamenii să îşi poată primi banii la timp, ei având şi posibilitatea de a-i lăsa în bancă şi a-i ridica ori de câte ori au nevoie. Dar nu numai pensionarii pot beneficia de această oportunitate ci şi părinţii care primesc alocaţii pentru copiii lor. Cele două bănci sunt BCR şi Raiffeisen Bank, astfel că oamenii au de unde alege, urmând ca fiecare să decidă unde să-şi deschidă contul. Pe de altă parte, trebuie ţinut cont de faptul că aducerea unui bancomat este extrem de costisitoare, la fel şi întreţinerea lui, iar cei de la bancă trebuie să adune un număr rezonabil de clienţi pentru a putea instala un bancomat în comuna noastră. Reprezentanţii celor două bănci s-au deplasat zilele trecute în comuna Caraşova şi au preluat de la cei interesaţi actele necesare pentru eliberarea unui card. În acest mod au avut de câştigat ambele tabere, băncile şi-au făcut clienţi noi, iar locuitorii comunei nu au mai fost nevoiţi să se deplaseze la sediile băncilor din Reşiţa. Mai rămâne de văzut dacă băncile au reuşit să adune numărul necesar de clienţi pentru instalarea bancomatului la Caraşova.

     Legat de poşta din Caraşova, în data de 22 octombrie s-a organizat la Reşiţa concursul pentru ocuparea postului de agent poştal, însă rezultatele nu ne-au fost comunicate încă. În orice caz, noii agenţi poştali ai comunei vor avea obligaţia de a pune la dispoziţie câte o cameră din propria locuinţă pentru funcţionarea Poştei.

     Până atunci nu ne rămâne altceva de făcut decât să aşteptăm şi să sperăm că lucrurile se vor rezolva în favoarea întregii comunităţi.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage