Home arrow Hrvatska grancica arrow PROBLEMA CAINILOR COMUNITARI arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente 
Arhiva articole Hrvatska grancica Evenimente

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


PROBLEMA CAINILOR COMUNITARI PDF Imprimare E-mail
marti, 04 februarie 2014

În ultima perioadă de timp, pe raza comunei Caraşova, numărul câinilor vagabonzi este în creştere.

     Aproape în fiecare zi, pe străzile din localitate îşi fac apariţia noi patrupede, despre care oamenii nu ştiu de unde vin, dar cel mai probabil animalele sunt abandonate de cei care nu îşi mai permit să le ţină în apartamente. Astfel că centrul comunei a fost invadat de câinii vagabonzi, acest lucru întâmplându-se şi în jurul magazinelor, precum şi pe lângă unităţile de învăţământ.

    Câinii comunitari reprezintă o problemă pentru numeroase comunităţi locale, indiferent că este vorba despre sate, oraşe sau municipii. Problema câinilor vagabonzi este una actuală, îndelung dezbătută, dar care continuă să rămână fără soluţii reale. Deşi, din când în când, mai ales când se întămplă vreun eveniment neplăcut, când un câine muşcă sau chiar desfigureazaă vreo persoană, autorităţile reacţionează şi se aşează la masa discuţiilor. Şi totuşi, soluţiile se lasă aşteptate şi uită să mai apară. Părerile românilor sunt împărţite dar şi subiective pentru că vin fie din partea iubitorilor de animale, fie din partea persoanelor care sunt “alergice” şi nedoritoare de animale. În orice caz, orice părere am avea ar trebui ca mai întâi să ne întrebăm dacă acele fiinţe care populează străzile României au vreo vină că oameni indiferenţi i-au lăsat să se înmulţească şi apoi i-au abandonat fără cel mai mic regret.

    Au existat de-a lungul timpului idei şi soluţii care nu au putut fi puse în aplicare fie din cauza lipsei de fonduri, fie din motive care ţin de moralitate.

    Pentru a stopa înmulţirea câinilor fără stăpân în localitatea Caraşova, una dintre măsuri ar fi ca cetăţenii să sesizeze autorităţile în cazul în care observă persoane care abandonează câini pe raza comunei noastre.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage