Uniunea Croatilor din Romania | Zajednistvo Hrvata u Rumunjskoj - DULCIURI PENTRU COPII
Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow DULCIURI PENTRU COPII arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

DULCIURI PENTRU COPII PDF Imprimare E-mail
marti, 12 ianuarie 2016

În ultima săptămână de şcoală, la preşcolarii şi şcolarii din satele croate, dar şi la cei de naţionalitate croată din Tirol şi Recaş, a venit cel mai îndrăgit personaj din lume şi anume, Moş Crăciun. Moşul, încărcat cu cadouri, a fost trimis de Uniunea Croaţior din România să împartă dulciuri copiilor cu prilejul sărbătorilor de iarnă. 

dsc04470.gif

            Adunaţi în jurul Moşului şi pentru a-l convinge că merită darurile cerute, copiii au cântat colinde şi au recitat poezii, atât în limba croată cât şi în română (Dobro večer elimo, Svim na zemlji, Moş Crăciun cu plete dalbe, Colindăm, colindăm iarna, Renul lui Moş Crăciun). Extrem de entuziasmaţi de apariţia Moşului, elevii au profitat de ocazie şi pentru a-i spune cât de cuminţi au fost în acest an şi că îl aşteaptă să mai vină şi cu alte cadouri în seara de Ajun.

dsc04491.gif

            Şi în acest an, Uniunea Croaţilor din România a dăruit copiilor 500 de pungi cu dulciuri, valoarea totală a acestora ridicându-se la 10.000 lei. Evenimentul a devenit deja o tradiţie, Uniunea împărţind pungi cu dulciuri încă din anul 2004, atât de Crăciun cât şi de Ziua Copilului. 

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage