Home arrow Hrvatska grancica arrow SERBARE DEDICATA MAMEI LA GRADINITA DIN CARASOVA arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

SERBARE DEDICATA MAMEI LA GRADINITA DIN CARASOVA PDF Imprimare E-mail
joi, 07 aprilie 2016

Vineri 4 martie, preșcolarii de la Grădiniţa din Carașova au marcat Ziua Internațională a Femeii printr-o serbare de excepție, dedicată celor mai gingașe ființe din viața lor, mamele.

            Manifestarea a avut loc în sala de clasă a unității de învățământ, iar la eveniment au luat parte părinții și bunicii micuților. Îndrumați și instruiți de educatoarea Bălean Diana Melania, cei mici au pregătit o serie de momente artistice inedite. Darurile copiilor pentru cele mai dragi ființe din viaţa lor au fost exprimate prin cântece, poezii și dansuri. Costumați în costume țigănești, cei mici au recitat, au cântat și au prezentat pe scena improvizată o suită de dansuri țigănești.

dsc05042.gif

            Pregătirile pentru serbare au început în urmă cu câteva săptămâni. Micuţii protagonişti au învăţat replici, poezii, cântece şi mişcări de scenă, au decorat scena și au repetat din greu. Manifestarea culturală a fost organizată cu ocazia zilei de 8 Martie, ziua când, de la o margine la alta a lumii, se sărbătorește femeia, simbolul vieții, al iubirii, purității și frumuseții spirituale. Mesajul către mame a fost de prețuire și admirație.

            Interpretarea timidă, dar pură, sinceră şi inocentă, şi ochii copiilor care îşi caută părinţii în sală au adus lacrimi de bucurie pe obrazul părinţilor. Serbarea s-a terminat în aplauzele tuturor celor prezenți. Și educatoarea Bălean Diana Melania a primit laude pentru efortul depus și munca asiduă în realizarea acestui eveniment.

            Marcată anual pe 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii a fost la începuturi o expresie a dorinţei femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi, însă, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a feminităţii şi a reprezentantelor sexului frumos, indiferent de religie şi rasă. În această zi se obişnuieşte ca bărbaţii să dăruiască flori şi mici cadouri femeilor din viaţa lor, soţiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor şi colegelor.

            Pe această cale transmitem și noi tuturor o primăvară frumoasă și un sincer și călduros „La mulți ani!”.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >