Home arrow Hrvatska grancica arrow Realitatiile noastre arrow NOUL DOCTOR NE ASTEAPTA! arrow Hrvatska grancica arrow Realitatile noastre 
Arhiva articole Hrvatska grancica Realitatile noastre

Search by tag : alegeri, parlamentare, alegeri parlamentare, carasova, Carasova


NOUL DOCTOR NE ASTEAPTA! PDF Imprimare E-mail
marti, 10 mai 2016

După ce mai multe luni de zile locuitorii comunei Carașova s-au confruntat cu lipsa medicului de familie, iar din cauza urgențelor medicale foarte mulți au fost nevoiți să se înscrie la cabinetele medicale din Reșița, începând cu mijlocul lunii aprilie doamna doctor Gușca Anda și-a făcut prezența printre cetățenii carașoveni.

 

            Originară din localitatea Gârliște unde locuiește și în prezent, medicul Anda Gușca, a urmat studiile medicale la Facultatea de Medicină Generală Vasile Goldiș din Arad, specialitatea Medicină de familie, între anii 1993-1999. După ce a activat luni de zile în Doclin și Tirol, din cauza celor 60 de kilometri parcurși zilnic, aceasta a decis să renunțe la cabinetele din cele două localități și să profeseze la Carașova. Noul medic de familie poate fi găsit la parterul clădirii Căminului Cultural, zilnic între orele 8-15 (luni, miercuri și vineri) și 15-20 (marți și joi). Spațiul renovat a fost dat cu titlu gratuit de către Primăria Carașova, iar medicul s-a ocupat de dotarea acestuia cu mobilier și aparatura necesară. 

dsc05206.gif

            Mai multe despre decizia doamnei doctor de a activa în localitatea noastră, aflăm chiar de la dumneaei. ”Acum o lună și jumătate am închis dispensarul din Doclin, unde am activat până în prezent, ca să pot să vin aici. Locuiesc la Gârliște, sunt de acolo, iar din copilărie am avut relații bune cu această zonă. Mi-am dorit să vin în această localitate, fiindcă aveam referințe foarte bune despre Carașova și locuitorii ei. Venirea mea aici este convenabilă pentru mine și datorită distanței dintre domiciliu și locul de muncă. Spațiul și condițiile oferite de Primăria Carașova sunt foarte bune comparativ cu dispensarele din alte localități din județul Caraș-Severin. Primăria s-a ocupat și cu dotarea cabinetului cu o parte din mobilier. Pe de altă parte, îi rog pe pacienții care doresc să se înscrie la acest cabinet să se prezinte cu cardul de sănătate, să aducă copie după actul de identitate sau certificat de naștere în cazul copiilor, dovada de asigurat, aici vorbim despre adeverință de serviciu pentru cei care lucrează, adeverință de șomaj pentru șomeri, cupoane de pensie pentru pensionari, iar la cabinet vor completa și o cerere de înscriere.”

dsc05202.gif

            Îi aștept pe cetățenii Carașovei cu ușa deschisă, îi rog să aibă încredere în mine, chiar dacă lucrurile sunt dificile la început. Din câte am înțeles doctorul Popa a plecat în urmă cu 5 luni din localitate și a fost o pauză în oferirea serviciilor de medicină de familie, dar totul se va rezolva pe parcurs.”

            Îi dorim doamnei doctor acomodare ușoară și mult succes în continuare!

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage