Home arrow Hrvatska grancica arrow Realitatiile noastre arrow SEDINTA CONSILIULUI COORDONATOR arrow Hrvatska grancica arrow Realitatile noastre 
Arhiva articole Hrvatska grancica Realitatile noastre

Search by tag : alegeri, parlamentare, alegeri parlamentare, carasova, Carasova


SEDINTA CONSILIULUI COORDONATOR PDF Imprimare E-mail
marti, 10 mai 2016

Sâmbătă, 16.04.2016, la Sediul Central din Caraşova al UCR-ului, începând cu ora 11.00, a avut loc o nouă şedinţă a Consiliului Coordonator al Uniunii Croaţilor din România. Şedinţa a fost deschisă de către preşedintele UCR-ului, prof. Mihai Radan, acesta prezentând Ordinea de zi, ordine aprobată în unanimitate de către toți membrii prezenți.

            Primele două puncte au fost expuse de contabila Uniunii Croaților. Aceasta a oferit un raport detaliat al bilanțului și a situațiilor financiare pentru anul 2015, raport aprobat și votat în unanimitate de membrii Consiliului. În unanimitate a fost aprobat și bugetul pentru anul în curs, care presupune costuri administrative, de presă, pentru acțiuni culturale, sportive, științifice și religioase. A fost prezentată lista de investiții prevăzută pentru anul curent. Investițiile în valoare de 705.000 lei au în vedere terminarea lucrărilor la Muzeul Etnografic Central al Croaților din România, lucrări începute în luna iulie 2011, achiziționarea și dotarea cu mijloace fixe, mobilier, echipamente și utilaje necesare funcționării acestuia, precum și achiziționarea de obiecte din gospodăriile populare, unelte care urmează să fie expuse în spațiile special amenajate. Se vor continua și lucrările de amenajare la sediul secundar al UCR-ului din localitatea Iabalcea, vor fi achiziționate încă 3 cărți ale personalităților aparținând etniei croate pentru completarea Aleii memoriale, iar sediul principal al Uniunii va fi dotat cu un generator electric, acesta fiind necesar ca urmare a întreruperilor frecvente de curent în zona Carașovei.

            O propunere interesantă a venit din partea președintelui Uniunii Croaților. Prof. Mihai Radan dorește ca pe viitor să se diversifice și să se extindă activitatea editorială a redacției, prin publicarea unor articole istorice și studii etnografice specifice minorității croate din România. 

Lina Tincul
 
< Precedent   Urmator >

FrontPage