Home arrow Hrvatska grancica arrow “SCOALA ALTFEL” EDITIA 2016 arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

“SCOALA ALTFEL” EDITIA 2016 PDF Imprimare E-mail
miercuri, 11 mai 2016

Anul acesta, săptămâna „Şcoala Altfel” s-a desfășurat în perioada 18 - 22 aprilie, în ultima săptămână de şcoală, urmând ca după aceea, elevii să intre în vacanţa de Paşte, potrivit calendarului anului şcolar 2015-2016.

 

            Este al cincilea an în care Ministerul Educaţiei propune elevilor o săptămână de şcoală altfel, al cărei scop este să pună în valoare talentele, pasiunile şi capacităţile acestora în diferite domenii şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte non-formale, într-o atmosferă modernă şi atractivă. Tematica activităţilor este una variată, vizând domenii dintre cele mai diverse: programe culturale şi artistice, competiţii sportive, vizite la muzeu și instituții publice, excursii, ateliere de dezvoltare, activităţi ecologice şi multe altele.

dsc05176okok.gif

            Modalitatea de selecţie a activităţilor propuse este hotărâtă la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ şi clasă în parte şi presupune implicarea atât a elevilor, a cadrelor didactice cât şi a părinţilor. În cele din urmă, proiectele şi activităţile alese trebuie să corespundă obiectivelor educaţionale specifice fiecărei comunităţi şcolare, fiind un rezultat al opţiunilor acesteia. Toate aceste activități au menirea de a-i învăța pe elevi să pună în practică noțiunile teoretice pe care le învață la cursuri. Pe lângă partea educativă, este important ca activitățile alese să aibă și o parte distractivă, informală.

            Astfel în scopul realizării proiectului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, programul elevilor din comuna Caraşova a fost destul de divers.

             În cadrul programului “Școala altfel”, preşcolarii din Iabalcea, însoțiți de educatorul Beța Gheorghe, și elevii Școlii Generale nr. 2 din Carașova, însoțiți de Ghera Ana Sabina, au vizitat Biblioteca comunală din Carașova. Cu ajutorul bibliotecarului, domnul Domaneanț Iacob, elevii s-au familiarizat cu modul de așezare al cărților în bibliotecă și au primit  informații despre scopul și rolul Bibliotecii în procesul de formare și educare a omului. La final, elevii au vizionat filmul Harap - Alb.

            A doua oprire a micuților din Iabalcea a fost la Sediul Central al Uniunii Croaţilor din România. Întâmpinați de președintele organizației, domnul Radan Mihai, aceștia au făcut un tur al instituției, au văzut biroul Președintelui, Amfiteatrul și au avut ocazia să viziteze redacția, locul unde se concepe și tipărește ziarul local „Hrvatska grančica”.

dsc05181okko.gif

            Școlarii și preșcolarii Școlii Generale nr. 1 din Carașova au avut ocazia să viziteze Sibiul în cadrul excursiei organizate cu ocazia „Săptămânii Altfel”. Într-una din zile, elevii școlii împreună cu piticii de la grădiniță au participat la acţiunile de ecologizare a parcului din faţa şcolii şi au plantat flori. Obiectivele au fost să înveţe cum se realizează curăţenia, să-şi dezvolte simţul estetic, ecologic şi să păstreze ordine în locul unde învaţă. Acțiunea a fost atent supravegheată de către cadrele didactice, dar și de către părinții și bunicii micuților, care au contribuit la buna desfășurare a acțiunii. Într-o altă zi au vizitat Biblioteca și au vizionat filme cu caracter educativ.

            Acestea au fost câteva dintre acțiunile desfășurate de școlarii și preșcolarii din comuna Carașova, cu prilejul programului educațional ”Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage