Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow SAPTMÂNA „SCOALA ALTFEL” ÎN COMUNA LUPAC arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

SAPTMÂNA „SCOALA ALTFEL” ÎN COMUNA LUPAC PDF Imprimare E-mail
miercuri, 11 mai 2016

În cadrul proiectului ”Școala altfel - Să știi mai multe, să fii mai bun!” care s-a desfășurat în școli din 18-22 aprilie 2016, activităţile elaborate erau cu caracter non-formal. Fiecare unitate de învățământ din com. Lupac a realizat proiecte care să-i determine pe copii și părinți să conlucreze, să treacă peste ”barierele” date de statutul social, de etnie sau chiar de religie (în unele cazuri).

            Principalul scop al acestor activități extracurriculare și extrașcolare a fost acela de a fi în primul rând interesante, să poată dezvolta la copii abilități sociale indispensabile conviețuirii și integrării într-o colectivitate, care să le valorizeze talentele, competențele, preocupările în diferite domenii, să le poată diversifica experiențele și să le cultive valori culturale și morale.

            Ca acest lucru să se realizeze, iar activitățiile să prindă viață, implicarea dascălilor, dar și a elevilor era esențială. Bineînțeles, unele dintre ele aveau nevoie și de un sprijin material, care fără ajutorul părinților ar fi fost imposibil de pus în practică.

            Școlile din com. Lupac, mai exact Școala Gimnazială Lupac, Școala Gimnazială Clocotici, Școala cu cls. I-IV Vodnic și Școala cu cls. I-IV Rafnic, plus grădinițele cu program normal de pe raza comunei s-au unit în această perioadă și au realizat activități și proiecte comune.  Aceste proiecte comune sunt bine-venite în rândul elevilor, deoarece copiii învăță să comunice, să colaboreze unii cu alții și să se cunoască mai bine.

        Iată câteva activități care au avut loc în școlile mai sus enumerate: ”Ne jucăm și învățăm corect limba română!” ; ”Sport și sănătate”; ”Omul sfințește locul! - Prietenii naturii”; ”Primăvara din sufletul nostru”; ”E sărbătoare în clasa noastră”; ”La stână”; ”Talentul meu”; ”Teatrul de păpuși”; ”Muzică și mișcare”; ”Sănătatea înainte de toate” etc.

                                                                                                                                                                         Slavica Muselin

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage