Home arrow Hrvatska grancica arrow REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016 arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016 PDF Imprimare E-mail
miercuri, 27 iulie 2016

În judeţul Caraş-Severin, la examenul de Evaluare Naţională 1.281 de elevi din 1.972 de participanţi la probe, au obţinut note peste 5, adică un procent de 64,96%.

            150 de absolvenți de clasa a VIII-a au fost nemulțumiți de rezultatele obținute și au depus contestații. După soluționarea contestațiilor procentul de promovare în judeţ a crescut cu patru sutimi, ajungând la 65,0%. Potrivit Ministerului Educaţiei, 31 de lucrări au obţinut o notă mai mare în urma contestaţiilor. Dintre acestea, 27 au fost la română şi patru la matematică. De asemenea, 17 tineri au primit o notă şi mai mică decât cea obţinută iniţial, 16 la română şi 1 la limba maternă. Restul de 102 lucrări contestate au rămas cu punctajul precedent. Dintre cele 150 de contestaţii, 94 au fost înregistrate pentru examenul la Limba şi literatura română, 54 la Matematică, iar la Limba maternă au fost depuse două contestaţii.

            La Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat Crașova au promovat Capacitatea 11 elevi din 14 candidaţi înscrişi , iar 3 au luat note sub 5.

            Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. Astfel, lucrările elevilor cărășeni au fost corectate de comisia de evaluatori din Timiş, iar profesorii din Caraş-Severin au notat foile de examen din Mehedinţi.

            Media de la Evaluarea Naționala reprezintă 75% din media de admitere la liceu în 2016. La aceasta se adaugă și media anilor de gimnaziu (25%).

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage