Home arrow Hrvatska grancica arrow SIGURANTA, MENTINEREA IDENTITATII NATIONALE SI CALITATE LA SCOALA DIN CARASOVA arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente 
Arhiva articole Hrvatska grancica Evenimente

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


SIGURANTA, MENTINEREA IDENTITATII NATIONALE SI CALITATE LA SCOALA DIN CARASOVA PDF Imprimare E-mail
luni, 24 octombrie 2016

Pe 12 septembrie în curtea Liceului Bilingv a fost forfotă mare, iar sunetul clopoțelului a anunțat începerea noului an școlar. După deschiderea oficială în cadrul căreia au fost prezente și autoritățile locale, am discutat cu directorul Mircea Marila despre starea școlilor noastre, despre reparațiile făcute, dar și despre numărul tot mai redus al elevilor înscriși la Liceul Bilingv.

12814005_217660335255590_5115213405640071496_n.gif

            Potrivit directorului Liceului în vara aceasta s-au făcut eforturi deosebite pentru ca școlile din comuna Carașova să corespundă cerințelor educaționale actuale. Ajutați de autoritățile locale, peste tot unde a fost nevoie au fost realizate lucrări de  igienizare, de reparații și de modernizare a unităților de învățământ. ”Noi încercăm să oferim elevilor condiții asemănătoare cu cele de la oraș. Începând cu acest an școlar elevii beneficiază de căldură în clase încă de la sfârșitul lunii septembrie. În vara aceasta s-a zugrăvit în clase, iar pentru viitor sperăm să reușim să dotăm școala cu tehnică modernă care este atât de necesară timpurilor noastre.”

            Profesorul Mircea Marila îi îndeamnă pe părinți să-și înscrie cu încredere copiii la școlile din Carașova: ”Din nefericire, numărul elevilor este în continuă scădere. Principala cauză, firească și cu care se confruntă toată țara, este de natură demografică, a doua cauză fiind opțiunea copiilor pentru școlile din Reșița. Această școală oferă trei lucruri, siguranță, menținerea identității naționale și nu în ultimul rând, calitate. Unul din atuurile acestei școli este siguranța. Nu există delicvență, găști sau droguri. Eu cred că este fundamental să știi că atunci când ești la serviciu copilul tău este în siguranță. Este și singurul Liceu din România unde se predă limba croată ca limbă maternă. Un liceu este un brand pentru orice comună și ar fi tragic să dispară acest liceu și să rămână altele pe mediul rural care nu au niciun rezultat.”

            Directorul a mai precizat că între școală și părinți trebuie să existe o colaborare strânsă, pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor. „Comunitatea trebuie să-și asume această școală, iar părinții trebuie să ne ajute, implicându-se în educația copilului.”

            Mircea Marila predă istorie la Carașova din anul 2004, iar de trei ani se află la conducerea Liceului Bilingv Româno-Croat.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage