Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow ”DE CRACIUN DARUIM” arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

”DE CRACIUN DARUIM” PDF Imprimare E-mail
miercuri, 11 ianuarie 2017

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, mai mulți copii din școlile Reșiței și din școala din Carașova au pregătit daruri pentru colegii lor cu posibilități materiale reduse.

 

            În cadrul proiectului ”DE CRĂCIUN DĂRUIM” – elevii și dascălii și-au dat mâna într-o campanie de ”Solidaritate Colegială” și din donațiile făcute au realizat cadouri pentru copiii nevoiași. Din fiecare școală au fost selectați 10-15 copii fără posibilități materiale, copii care au primit de la Moș Craciun rechizite, alimente, produse de curățenie și îmbrăcăminte.

dsc_0866.gif

            Elevii carașoveni coordonați de către doamna profesoară de biologie, Rădulescu Gabriela, doamnele învățătoare de la Școala Generală nr. 1, Sofia Baciuna și Angela Polec și doamna educatoare Ghera Sabina, de la Școala Generală Nr. 2, au dovedit multă sensibilitate față de colegii lor aflați în nevoi și suferințe și au făcut tot posibilul să aducă spiritul Crăciunului și în sufletele acestor copii.

            Evenimentul, care se află la a IV ediție, face parte din campania ”Solidaritate Colegială”, pentru buna lui desfăşurare aducându-şi contribuția Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, în parteneriat cu Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative din România (FICE-ROM NIA) filiala Caraş-Severin şi Asociaţia Învăţătorilor. 73 de elevi din 8 școli reșițene, dar și 6 elevi de la Liceul Biling din Carașova au beneficiat de o masă caldă oferită la cantina Colegiului Economic, au ascultat colinde în interpretarea Corului Armonia al Liceului Teologic Baptist Reșița și au primit pachetele de Crăciun aduse din școli. 

            Tot cu ocazia sărbătorilor de iarnă, elevii de la Școala Generală Nr. 2 din Caraşova, sub îndrumarea doamnei profesoare Jurca Ema, s-au implicat și în realizarea proiectului educațional ”Bucuria de a dărui”. Este vorba despre o colaborare între toate clasele de ciclu primar din Reșița și Școala Generală Nr. 2. În cadrul acestui proiect, școlarii din Carașova au dăruit din suflet jucării, dulciuri, rechizite și cărți pentru copiii defavorizați și au primit, la rândul lor, cadouri de la alți copii.

dsc_0897.gif

            În așteptarea lui Moș Crăciun, preșcolarii de la Școala Generală Nr. 2 din Carașova s-au pregătit temeinic și împreună cu părinții lor au lucrat de zor la atelierul de creație realizând aranjamente de Crăciun, suporturi de lumânări și brăduți, iar la final părinții le-au citit povești copiilor.  

            Drept răsplată pentru efortul depus, Moș Crăciun nu s-a lăsat așteptat, iar vineri, pe 16 decembrie, încărcat cu o mulțime de cadouri, și-a făcut apariția la Școala Generală Nr. 2. Îndrumați de către doamna educatoare și doamnele învățătoare, preșcolarii și școlarii i-au prezentat un moment artistic. Costumați în fulgi de nea, oameni de zăpadă, crăciunei, elevii au recitat poezii, au cântat și au dansat cu mult entuziasm. Pentru munca depusă, Moșul le-a împărțit cadourile, iar părinții și bunicii prezenți la serbare i-au răsplătit cu aplauze și felicitări.

dsc_0971.gif

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage