Home arrow Hrvatska grancica arrow Diverse arrow „Scoala Altfel” arrow Hrvatska grancica arrow Diverse 
Arhiva articole Hrvatska grancica Diverse

„Scoala Altfel” PDF Imprimare E-mail
vineri, 08 septembrie 2017

În cadrul programului derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale, „Şcoala altfel”, ce s-a desfășurat în perioada 22-26 mai 2017, școlarii și preșcolarii Şcolii Generale nr. 2 din Carașova au participat la diverse activități extracurriculare, menite să-i ajute în formarea unor atitudini pozitive faţă de ceilalţi şi faţă de mediul în care trăiesc. Cadrele didactice au făcut eforturi deosebite pentru ca toți elevii să intre în contact cu o altfel de învățătură, cea nemijlocită, cea din afara sălii de clasă.

dsc_0769.jpg

Săptămâna a debutat cu o vizită la Biblioteca locală, unde elevii au primit informații prețioase despre scopul și rolul Bibliotecii în procesul de formare și educare a omului. Cei care nu au fost înscriși la bibliotecă, cu această ocazie și-au făcut fișe, iar la plecare aproape fiecare copil avea în mână o carte. A urmat o scurtă vizită la brutăria din localitate, unde copiii au văzut cum se prepară pâinea și produsele de patiserie, iar la final au degustat din produsele pregătite.

Marți a fost ziua în care cei mici au avut ocazia să învețe câte ceva despre viața lui Tudor Arghezi, în cadrul vizitei la Bi-blioteca Județeană Paul Iorgovici din Reșița, după care au fost la Grădina Zoologică, iar la finalul programului au vizionat o piesă de teatru la Căminul Cultural din Carașova.

dsc_0573.jpg

Joi a fost o zi plină, în care școlarii și preșcolarii însoțiți de cadrele didactice s-au aventurat într-o excursie fascinantă, pe ruta Sarmizegetusa – Țara Hațegului – Hunedoara – Deva. La Sarmizegetusa au vizitat muzeul Arheologic din localitate și ruinele cetății dacice. În Țara Hațegului au vizitat Geoparcul Dinozaurilor, unde au putut vedea expoziția de balauri, dragoni, dinozauri și Balaurul Bondoc. În satul General Berthelot au văzut machete de dinozaur pitic, cuib de ouă fosilizate, fosile de dinozaur și expoziția de artă plastică reprezentând flora și fauna din Țara Hațegului (tablouri realizate prin tehnica cuțitului de un artist local). În satul Densus au vizitat Casa vulcanilor și livada senzorială, au învățat despre fosilele și biofilele descoperite în acele locuri și au avut ocazia să țină în mână bucați de roci vulcanice. Au vizitat o căsuță construită din lut și paie, în interiorul căreia erau informații despre vulcani, despre modul în care erupe un vulcan și despre activitățile unui vulcanolog. Copiii au avut ocazia să fie și exploratori pentru o zi, iar la final au asistat la un experiment chimic prin care au văzut cum ar erupe un vulcan.

dsc_0311.jpg

La Hunedoara au vizitat Castelul Corvinilor, iar la Deva, din cauza vremii nefavorabile, au văzut cetatea din autocar. Transportul școlarilor a fost asigurat de Uniunea Croaților din România, instituție care are o strânsă colaborare cu toate școlile ce aparțin comunității croate.

În zilele de miercuri și vineri, micii noștri școlari, reprezentanții ciclului primar, dar și preșcolarii de la secția croată, au fost implicați fie în concursuri atractive și provocatoare, fie în activități noi care le-au pus la încercare priceperea și imaginația.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage