Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow Festivitatea de premiere a olimpicilor arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

Festivitatea de premiere a olimpicilor PDF Imprimare E-mail
vineri, 08 septembrie 2017

Joi, 8 iunie 2017, la Sediul Central al Uniunii Croaților din România, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au obținut rezultate deosebite la faza Națională a Olimpiadei de limba croată maternă, susținută la Vaslui în perioada 21-25 aprilie 2017.

Este pentru prima dată când festivitatea de premiere a olimpicilor are loc la sediul UCR, până acum olimpicii fiind premiați în cadrul festivității de sfârșit de an școlar. Astfel, pentru rezultatele excelente pe care le-au obţinut, olimpicii au fost recompensaţi cu sume de bani. Nici profesorii nu au fost neglijaţi de această dată, în contextul în care orice rezultat al elevilor oglindeşte într-o măsură semnificativă eforturile mentorului său. În acest context, conducerea Uniunii Croaților din România a hotărât că este momentul ca și acestora să le fie recompensate meritele. În acest context, fiecare profesor care s-a ocupat de pregătirea elevilor, profesorii din comisia centrală, precum și profesorii însoțitori au primit un premiu în bani.

Festivitatea de premiere a fost deschisă de cuvântarea președintelui Uniunii Croaților din România, dl. Ghera Giureci-Slobodan, care i-a felicitat pe olimpici pentru rezultatele obținute și i-a sfătuit să prețuiacă limba maternă pentru că limba este bunul nostru cel mai de preț.

dsc00449.jpg dsc00423.jpg

„Aşadar, ceremonia de premiere încununează încă o dată eforturile de peste an a fiecăruia dintre participanţi. Nu mai rămâne decât să îi felicităm pe toţi cei merituoşi şi să ne întâlnim cu rezultate cel puţin la fel de bune şi în 2018”, a spus, printre altele, președintele Uniunii Croaților.

Locul I a fost obținut de Catici Diana Maria și Pozderca Marta, eleve în clasa a VII-a, respe-ctiv a X-a la Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat Carașova, precum și de către Banac Izabela-Mihaela și Lațchici Ivana-Maria, eleve în clasa a VIII la Școala Gimnazială Lupac. Locul II a fost obținut de către Tincul Suzana Maria, clasa a VII-a, și Cheda Anka-Dennisa, clasa a VIII-a la Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat Carașova, precum și de către Duma Maria-Bianka, clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Lupac.

Locul III le-a revenit elevilor Iovanac Miriana, clasa a VII și Șera Gheorghe, clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Lupac.

Mențiune au obținut elevii Giurchița Nina-Maria, clasa a VII-a la Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat Carașova, Boșca Maria și Muselin Mateo-Robert, clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Clocotici.

Profesorii pregătitori ai elevilor care au obținut locurile I, II, III și mențiune la faza națională a Olimpiadei sunt Dogariu Maria și Lucacela B. Marian.

Profesorii care au participat cu elevii la olimpiadă în calitate de membru în Comisia Națională au fost Miștoiu Alina, Lucacela Gh. Marian, Lațchici Maria, iar Todor Mihai a fost profesor însoțitor.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage