Home arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente culturale pentru elevi arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

Evenimente culturale pentru elevi PDF Imprimare E-mail
joi, 23 noiembrie 2017

Joi, 19 octombrie, în incinta Căminului Cultural din Carașova, actorii Teatrului de Vest din Reșita au pus în scenă spectacolul pentru copii „Dănilă Prepeleac“, de Ion Creangă, un spectacol realizat de Dan Mirea.

Din distribuția piesei de teatru au făcut parte actorii Marius Tudor, Sorin Fruntelată, Camelia Ghinea, Ana-Maria Cizler, Florin Ibraşi, Mihaela Theodora Winter. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Căminul Cultural din Carașova, reprezentat prin directorul instituției, Mihăilă Marian. La spectacol au fost prezenți elevii și profesorii Liceului Teoretic Bilingv Româno-Croat din Carașova, Școala Gene-rala nr. 1 Carașova, Școala Generala nr. 2 Carașova, Școala cu clasele primare din Nermet, Școala cu clasele primare din Lupac. Transportul elevilor din localitățile învecinate a fost asigurat de Uniunea Croaților din România, care, de altfel, sprijină acțiunile culturale și educative.

dsc_0mm022.jpg

Piesa, adaptare după povestea lui Ion Creangă, a fost pusă în scenă cu mult umor de actorii Teatrului de Vest din Reșița, în regia lui Dan Mirea, și i-a captivat încă de la primele reprezentații atât pe copii, cât și pe adulți. Spectatorii au urmărit cu mare curiozitate și emoție jocul actorilor, care au reușit sa-i încânte cu o punere în scenă modernă și amuzantă a poveștii lui Dănilă Prepeleac. Copiii s-au amuzat copios de peripețiile lui Dănilă și au descoperit tradiţii şi obiceiuri vechi, dansuri pe ritmuri populare adaptate vremurilor moderne, iar unii dintre ei au intrat în dialog cu personajele întruchipate.

dsc042kkk02.jpg

În data de 27 octombrie, Căminul Cultural din Carașova a fost gazda artiștilor circului „Circo Holiday Show”, care au pus în scenă spectacolul pentru copii „Pipo&Koko”. La spectacol au asistat elevii și profesorii Liceului Teoretic Bilingv Româno-Croat din Carașova, elevii Școlii Generale nr. 1 Carașova, elevii Școlii Generale nr. 2 Carașova, elevii Școlii cu clasele primare din Nermet.

Protagoniștii circului le-au oferit spectatorilor posibilitatea de a des-coperi o lume magică, necunoscută, învăluită în mister, cu acrobații și momente amuzante. Înconjurat de un decor de poveste, de baloane colorate și porumbei, magicianul a creat o poveste magică în care copiii au făcut cunoștință cu clovnul Pipo și cu papagalul Koko, vedeta show-ului. Cei mici au fost încântați și uluiți, în același timp, de seria de dispariții și apariții care depășeau posibilitatea lor de înțelegere. Spectacolul a fost unul interactiv, creat pentru copiii de orice vârstă, dându-le posibilitatea de a deveni chiar ei mici magicieni în momentul în care au fost invitați pe scenă pentru a dezlega misterul magiei.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage