Home arrow Hrvatska grancica arrow Diverse arrow CARNAVALUL ELEVILOR arrow Hrvatska grancica arrow Diverse 
Arhiva articole Hrvatska grancica Diverse

CARNAVALUL ELEVILOR PDF Imprimare E-mail
vineri, 16 martie 2018

     În fiecare an, trecerea de la iarnă la primăvară este marcată de sărbători menite să alunge spiritele rele și iarna, și să anunțe, deopotrivă, renașterea simbolică a lumii, asigurând prosperitatea comunității. Astfel este și Fășancul, care este o sărbătoare populară ce marchează începutul Postului Mare al Paștelui, adică al unei perioade în care petrecerile sunt interzise şi în care oamenii se reculeg înainte de Paşte. Este momentul când fiecare se poate masca cum şi în ce vrea, totul depinzând de imaginaţie.

 dsc05639.jpg    Cu acest prilej, marți, 13 februarie, școlarii și preșcolarii Școlii Generale nr. 2 din Carașova au organizat un bal mascat. De buna desfășurare a manifestării s-au ocupat cadrele didactice, care au pregătit cu multă măiestrie și dăruire întreg spectacolul.

     Invitați la eveniment au fost, ca de fiecare dată, părinţii și bunicii copiilor, care au savurat fie-care moment, aplaudând după fiecare reprezentație.

     Costumați în diverse personaje de poveste şi de fantezie, ca de exemplu: prinţi, prinţese, zâne, Spider-Man, Omul Negru, Dracula, Scufița Roșie, Cenușăreasa, vânători, cowboy, ninja, polițiști, me-dici, soldați, cavaleri, mexicani, samurai, pisicuțe, fluturaşi, vulpe, dragon, robot, smiley, școlarii și-au prezentat în fața publicului minunatele costume. S-a ascultat muzică, s-a dansat și au avut loc diferite probe, care să ateste măiestria participanților, iar toată lumea s-a simțit bine. Costumele au fost închiriate sau reali-zate de mâinile măiestre ale părinților, iar prezentarea a fost făcută într-un program artistic întocmit special pentru această ocazie. Micuții au reuşit să se pună în pielea personajelor pe care şi le-au ales şi au oferit un spectacol minunat.

 dsc05651.jpg    Drept recompensă pentru participarea la această festivitate, fiecare copil a primit câte un mic cadou, oferit cu sprijinul Uniunii Croaților din România.

     Carnavalul a avut drept scop implicarea copiilor de la cele mai fragede vârste în cunoaşterea obiceiurilor şi tradiţiilor practicate din cele mai vechi timpuri cu diferite ocazii, precum și conştientizarea importanţei conservării şi transmiterii acestor tradiții populare.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >