Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow 8 MARTIE ĪN SCOLILE DIN CARASOVA arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

8 MARTIE ĪN SCOLILE DIN CARASOVA PDF Imprimare E-mail
vineri, 20 aprilie 2018

Joi, 8 Martie 2018, școlarii și preșcolarii din comuna Carașova au sărbătorit ziua celei mai dragi fiinţe de pe pământ, Ziua Mamei.

     Cu acest prilej, copiii, îndrumaţi de cadrele didactice, au pregătit cântece, poezii, scenete, dansuri și prezentări PowerPoint, pe care le-au prezentat în faţa mamelor, bunicilor și a invitaților prezenți la eveniment. Au pregătit, de asemenea, daruri pentru mame, confecţionate de ei în activităţile din clasă: felicitări, flori, inimioare din hârtie, desene etc. Cel mai frumos dar rămâne, însă, zâmbetul copiilor şi urarea lor sinceră de „La mulți ani, iubită mamă!”

     Anul acesta, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, „Grupa Fluturașilor” de la Grădinița cu Program Normal nr. 1 din Carașova, condusă de educatoarea Bălean Diana Melania, a luat la rând instituțiile din localitate, urând doamnelor „o primăvară frumoasă” și oferindu-le câte o felicitare, realizată chiar de ei, alături de un ghiocel, ca simbol al primăverii. Gestul a fost unul foarte frumos și le-a bucurat pe doamne.

dsc_0010.jpg     Elevii Școlii Generale nr. 1 din Carașova, ajutați și îndrumați de doamna învățătoare Polec Angela, au marcat ziua dedicată celei mai dragi ființe din viața lor, mama, printr-o serbare de excepție, care a cuprins un dans realizat de copiii de clasă 0, iar cei mari, clasa a III-a și a IV-a, au prezentat o scenetă. Manifestarea a avut loc în sala de clasă a unității de învățământ, iar scenariul a fost întocmit tocmai de către elevi, care au scris pe foi de hârtie povestea pe care și-au dorit s-o prezinte mamei.

dsc05811.jpg     „Contribuția mea a constat în faptul că am transformat povestea în dialoguri, astfel încât să le fie mai ușor să comunice. În rest, tot ceea ce veți vedea, este creația lor, ei și-au închipuit sceneta pe care urmează să o vizionați. Sunt creativi și asta mă bucură! De fapt, ei au fost cei care au dat tonul serbării”, a specificat doamna Angela.

     Cei mici, ca să nu rămână mai prejos, au reali-zat un scurt dans, „Dansul Primăverii”, încercând, în felul acesta, să aducă primăvara.

     Ambele momente au strâns ropote de apluze din partea celor prezenți, iar la finalul serbării, fie-care copil a oferit câte un cadou mamei sau bunicii prezente la eveniment.

     Ziua Mamei a fost sărbătorită cum se cuvine și la Școala Generală nr. 2 din Carașova. Astfel, într-un cadru festiv, prichindeii de la Grădinița P.N. nr. 2 Carașova, ajutați și coordonați de educatoarea Ghera Ana Sabina, au recitat o poezie despre mama și au cântat un cântecel în limba maternă. Bucuria şi emoţiile au cuprins sufletele mamelor în momentul în care au urmărit o prezentare PowerPoint, care a cuprins texte și versuri dedicate lor, imagini cu micuții în timp ce confecționau mici daruri pentru mămici și un scurt filmuleț în care își demonstreaza dragostea și vorbesc despre cât de mult înseamnă mama pentru ei. În cadrul serbării au fost oferite mici daruri, confecționate special pentru această ocazie, și au fost expuse portrete ale mamelor, făcute după putere și talent de către cei mici, iar fiecare mamă a trebuit să-și recunoască portretul.

dsc05856.jpg     „Mama e cel mai frumos cuvânt și cel mai cald gând. E mama, care ne dă viața. Cea care pentru noi își pune viața în pericol fără să ezite. Alege să ne aducă la viață și să renunțe la tot ce era sau la ce ar fi putut ajunge pentru a ne avea. Încearcă, dorește să ne crească frumos și să imprime în sufletele noastre sentimente frumoase și lecții de viață. Ne dăruiește sufletul ei minunat, ne împrumută chipul ei frumos. Petrece nopți albe lângă noi, iar lacrimile pe care le-a vărsat sau mai urmează să le verse, vor lăsa urme pe fața ei, dar ea tot frumoasă va fi. Are o răbdare nemăsurată, dar și umeri puternici care ne sprijină atunci când avem nevoie. La nevoie devine copil pentru noi și încearcă ca orice dorință sau moft să ni-l îndeplinească. Uneori ne ghicește și cele mai ascunse dorințe. Ne dedică tot timpul ei, iar copiii devin lumea ei. Ne întâmpină mereu cu zâmbetul pe buze și ne oferă pupici și îmbrățisări sincere, fără să ceară ceva în schimb. Așa sunt ele... mamele...așa că vă mulțumim, dragi mame!”, sunt căteva gânduri exprimate de educatoarea Ghera Ana Sabina.

     Și elevii Școlii Generale nr. 2 Carașova au trudit pentru a-și arăta dragostea și recunoștința pentru ființa cea mai dragă de pe pământ, mama. Astfel, printr-un joc al formelor și culorilor, și sub atenta supraveghere a cadrelor didactice, elevii au desenat, au colorat, au decupat și au lipit, dovedindu-și creativitatea şi dibăcia în realizarea unor felicitări pentru ma-mele lor. Fiecare copil și-a dus felicitarea acasă, unde a înmânat-o mamei, alături de cele mai sincere gânduri și urări.

  dsc_0050.jpg   8 Martie reprezintă un prilej de bucurie pentru toți copiii, o zi în care le pot arăta mamelor cât de mult le iubesc, le apreciază și le respectă pentru efortul depus în creșterea și educarea lor.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage