Home arrow Hrvatska grancica arrow CONCURSUL „CALATORIA MEA INTERCULTURALA” arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente 
Arhiva articole Hrvatska grancica Evenimente

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


CONCURSUL „CALATORIA MEA INTERCULTURALA” PDF Imprimare E-mail
luni, 02 iulie 2018

Premiul special pentru păstrarea tradițiilor la concursul din municipiul Satu Mare a fost obținut de elevii aparţinând minorităţii croate.

     In perioada 11-13 mai 2018, municipiul Satu Mare a fost gazda Concursului Național „Călătoria mea interculturală”, organizat de DRI şi ajuns la ediția a V-a. Competiția a avut loc sâmbătă, 12 mai 2018, începând cu ora 9.00, la Liceul Reformat Satu Mare și Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare, urmată la ora 17.00 de Parada portului tradițional al etniilor și un FlashMob organizat de Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” în Piața 25 Octombrie Satu Mare. Tema ediției din acest an a fost: Patrimoniul cultural din comunitatea mea, un excelent demers de interculturalitate, de comunicare și de creativitate al elevilor prezenți la eveniment.16.jpg

În cadrul acestei competiții școlare, minoritatea croată a fost reprezentată de Pozderca Marta, Stancii Niculina și Moldovan Paula Ivanka, eleve în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat Carașova, iar însoțitor și, totodată, coordonator de proiect a fost directoarea instituției, prof. Miștoiu Alina. Prezenți pentru a doua oară la Concursul național „Călătoria mea interculturală” şi purtând numele “Prolaz Karaševo“, elevii croați au obținut premiul special pentru păstrarea tradițiilor. Transportul elevilor a fost asigurat de Uniunea Croaților din România, organizație care reprezintă interesele minorității croate din România și a cărei misiune este promovarea, păstrarea și dezvoltarea identității etnice în toate formele ei de manifestare. La concurs au participat echipe de elevi din 18 județe (CS, BC, BH, BT, BV, CJ, AG, CT, CV, GJ, IF, IS, MH, MS, SM, SV, TM), aparținând minorităților naționale din România (croați, bulgari, cehi, evrei, greci, italieni, lipoveni, maghiari, polonezi, rromi, ruși, sârbi, slovaci, tătari, turci, ucraineni).

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage