Home arrow Hrvatska grancica arrow FESTIVALUL „CÂNT SI JOC DE PRETUTINDENI” arrow Hrvatska grancica arrow Obiceiuri si traditia 
Arhiva articole Hrvatska grancica Obiceiuri si traditia

FESTIVALUL „CÂNT SI JOC DE PRETUTINDENI” PDF Imprimare E-mail
marti, 03 iulie 2018

      Festivalul de folclor “Cânt şi joc de pretutindeni” este activitatea principală a proiectului educaţional cu același nume iniţiat de Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” din Iași. Începând cu anul 2018 el a fost aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale în Calendarul activităţilor educative naționale (CAEN-2018). Festivalul se adresează copiilor şi elevilor cu vârstă cuprinsă între 3 si 15 ani care doresc să se transforme în eroii luptei pentru păstrarea tradiţiei poporului român, dar şi în promotori a-i multicultularităţii.

      Festivalul „Cânt şi joc de pretutindeni” este unic prin faptul că pe lângă cele două secţiuni cântec şi joc popular românesc are și o secţiune de dans popular al altor etnii, fapt ce promovează valorile ce susţin unitatea prin diversitate.

19.jpg

     Din partea comunității croate au participat elevii: Frana Darco, Rebegilă Rebeca, Filca Mihai, Tincul Ana Maria, Țăran Emilia și Țăran Marian Valentin, elevi de clasa a VI-a și a VII-a, în cadrul Liceului Teoretic Bilingv Româno-Croat Carașova. Grupul de elevi l-a avut drept coordonator pe prof. Todor Milan, iar ca însoțitori pe prof. Mircea Marilă și Maria Filca.

     La sfârșitul manifestării culturale „Cânt şi joc de pretutindeni”, grupul aparținând minorității croate a obținut trofeul festivalului şi diploma de merit pentru prestația depusă.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage