Home arrow Hrvatska grancica arrow Obiceiuri si traditii arrow FESTIVALUL FOLCLORIC “SZEJKE” arrow Hrvatska grancica arrow Obiceiuri si traditia 
Arhiva articole Hrvatska grancica Obiceiuri si traditia

FESTIVALUL FOLCLORIC “SZEJKE” PDF Imprimare E-mail
marti, 03 iulie 2018

     Uniunea Croaților din România a răspuns cu bucurie invitaţiei de a participa la a 52-a ediţie a Festivalului Folcloric “Szejke”, festival organizat de Primăria Municipiului Odorhei în colaborare cu Casa de Cultură Municipală.

20.jpg     Astfel, ansamblul folcloric „Karaševska Zora“ a reprezentat cu mândrie, și de această dată, comunitatea croată din care face parte. Instruiți și coordonați de Belcea Ivan, membrii formației au susţinut, în cadrul spectacolului desfăşurat pe scena în aer liber din centrul Băilor Szejke, un bogat program de dansuri tradiţionale carașovenești, cucerind numerosul public aflat pe platoul din staţiunea de la marginea municipiului de pe Târnave. De asemenea, costumele populare carașovenești, pe care componenții ansamblului le poartă cu onoare, au stârnit admirația privitorilor. Acestea reprezintă zestrea ce au moştenit-o de la bunici şi străbunici.

 

     În programul Festivalului au fost cuprinse concerte de muzica populară și serate de dans popular, parada portului popular al minorităților naționale prezente, precum și mult așteptatul spectacol de gală.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage