Uniunea Croatilor din Romania | Zajednistvo Hrvata u Rumunjskoj - 1 IUNIE - ZIUA COPILULUI
Home arrow Hrvatska grancica arrow 1 IUNIE - ZIUA COPILULUI arrow Hrvatska grancica arrow Realitatile noastre 
Arhiva articole Hrvatska grancica Realitatile noastre

Search by tag : alegeri, parlamentare, alegeri parlamentare, carasova, Carasova


1 IUNIE - ZIUA COPILULUI PDF Imprimare E-mail
vineri, 13 iulie 2018

     1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, miracolul purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă. Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului, iar fiecare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat şi să simţim că frumosul înfloreşte în inimile noastre. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil. De altfel, copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, iar de ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi. Copilăria este cea mai senină și frumoasă perioadă a vieții, dar care trece repede, lăsând în urmă amintiri care vor bucura sufletul pentru tot restul vieții.

     Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Uniunea Croaților din România a reuşit să aducă, la fel ca în fiecare an, zâmbetul pe chipurile copiilor din grădinițele și școlile ce aparțin de minoritatea croată, oferindu-le pachete cu dulciuri. dscggggg_0012.jpg

     Ziua Copilului a fost menţionată pentru prima dată în august 1925, la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”, care a fost sărbătorită pentru prima oara în lume, în octombrie 1953. Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1954, și tot atunci, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi aşa-numită „Ziua Copilului”.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage