Početna arrow Hrvatska Grančica arrow TABARA DE CREATIE DE LA AIUD arrow Hrvatska grancica arrow Dogadaji 
Arhiva članaka Hrvatska grancica Dogadaji

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


TABARA DE CREATIE DE LA AIUD PDF Ispis E-mail
Friday, 13 July 2018

      În perioada 5-15 iunie 2018, la Aiud, județul Alba, a avut loc cea de-a doua ediție a Taberei Interetnice de Artă Contemporană, eveniment organizat de Departamentul pentru Relații Interetnice, Fundația Inter-Art Aiud şi centrul cultural “Liviu Rebreanu” din Aiud. La ediţia din acest an, aflată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, au fost invitați 34 de artiști plastici aparținând celor 21 de etnii reprezentate în Parlamentul României.

     Tabăra Interetnică de Artă Contemporană Aiud 2018 a cuprins ateliere de lucru (pictură, grafică, sculptură și fotografie), două expoziții re-trospective, recitaluri de muzică susținute de artiști români, piese de teatru, vizite la Muzeul Unirii din Alba-Iulia și Rimetea, sat reprezentativ pentru comunitatea maghiară, precum și o expoziție de final a taberei cuprinzând 68 de lucrări realizate de artiștii participanți.

     ”Cea de-a doua ediție a Taberei Interetnice de Artă Contemporană este o posibilitate rară de a aduce laolaltă diversificarea valorificată prin artă” – a spus secretarul de stat, în cadrul vernisajului de deschidere a taberei. Secretarul de stat a vorbit și despre faptul că în luna decembrie a acestui an, la Palatul Cotroceni se va organiza o expoziție a lucrărilor ce vor fi create în acest an în tabăra de la Aiud, iar lucrările vor fi prezentate și la Sighișoara, dar și la Tulcea, în luna septembrie. În cuvântul de deschidere, Lacziko Eniko a accentuat și importanța promovării europene a valorilor autohtone și asta pentru că artiștii care s-au întâlnit la Aiud aparțin unui spațiu cultural european.

 dsc_7215.jpg

     Din partea Uniunii Croaţilor din România, la tabăra de creație de la Aiud a participat, pentru a doua oară, Adrian Tincul, un împătimit al aparatului foto și al fotografiei. ”Sunt mândru că am reprezentat comunitatea croată pentru a doua oară la Tabăra de Artă Contemporană din Aiud. Mă bucur că am am avut prilejul să cunosc numeroși artiști plastici excepționali, artiști care iubesc aparatul foto la fel de mult ca mine și de la care am învățat o mulțime de lucruri noi și, astfel, am reușit să-mi perfecționez tehnica și cunoștințele de fotografie.” – ne-a declarat entuziasmat Adrian Tincul.

     Tabăra Interetnică de Artă Contemporană de la Aiud promovează arta contemporană din România din perspectiva minorităţilor naţionale şi aduce în faţa publicului iubitor de artă lucrări reprezentând culturi şi tradiţii diferite.

Lina Tincul

 
« Prethodna   Slijedeća »

FrontPage