Uniunea Croatilor din Romania | Zajednistvo Hrvata u Rumunjskoj - SFRSIT DE AN SCOLAR N SCOLILE NOASTRE
Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow SFRSIT DE AN SCOLAR N SCOLILE NOASTRE arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

SFRSIT DE AN SCOLAR N SCOLILE NOASTRE PDF Imprimare E-mail
vineri, 13 iulie 2018

Pe 15 iunie 2018, preșcolarii și școlarii din comunitatea croată și-au luat rămas-bun de la școală și au intrat în vacanța de vară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

     La unitățile de învățământ din Carașova și Lupac au avut loc festivități la care au participat părinții, rudele și prietenii elevilor. Cei mai merituoși elevi au fost premiați în aplauzele colegilor și părinților, iar în discursurile de final de an școlar s-a mulțumit profesorilor pentru munca lor, elevii au fost felicitați pentru rezultatele bune la învățătură și s-au făcut urări de petrecere a vacanței în mod cât mai plăcut.

  dsc07045.jpg   ”Suntem la sfârșitul anului școlar 2017-2018, un an școlar cu multe rezultate bune la învățătură, un an în care ați avut suișuri și coborâșuri, un an cu multă muncă, cu participări la olimpiade școlare, la numeroase concursuri și diverse activități extracurriculare. Le mulțumesc doamnelor și domnilor profesori care și în acest an s-au străduit să vă învețe, să vă ajute să acumulați cunoștințe noi și să deveniți mai buni, mai înțelepți și să aveți rezultate mai bune la învățătură.” a rostit directorul Liceului Bilingv Româno-Croat, Alina Miștoiu. La sfârșitul ceremoniei, absolvenții claselor a VIII-a, respectiv a XII-a, au înmânat colegilor lor mai mici, tradiționala cheie a școlii. În numele absolvenților, șefii de promoție au mulțumit profesorilor și părinților pentru sprijinul oferit pe parcursul anilor de școală și, totodată, le-au urat colegilor mult succes pe viitor.

 dsc_0016.jpg    De un sfârșit de an școlar cu multe emoții și lacrimi de bucurie au avut parte și elevii școlilor din zona Lupac. Și aici anul școlar 2017-2018 s-a încheiat cu o serie de festivități de premiere a elevilor preșcolari, din ciclul primar și ciclul gimnazial.

     Cu o zi înainte, pe 14 iunie, absolvenții clasei a IV-a au marcat printr-un spectacol sfârșitul celor patru ani de învățământ primar. Alături de ei au fost părinții și directoarea școlii Lupac, Spătaru Maria, care i-a felicitat pentru rezultatele lor și le-a urat să aibă parte numai de succese în noul an școlar. Copiii i-au răsplătit, la rândul lor, cu un program artistic care a cuprins cântece și dansuri tradiționale carașovenești, pregătit sub îndrumarea învățătoarei lor, Muselin Maria, de care se despart și căreia i-au promis că nu o vor uita niciodată.

     Directorii școlilor din Carașova și Lupac au mulțumit Uniunii Croaților din România pentru premiile în cărţi oferite la fiecare sfârșit de an școlar, subliniind că Uniunea este alături de ei, nu doar la final de an, prin acordarea de premii, ci și în toate acțiunile pe care școlile le întreprind de-a lungul anului. dsc_0041.jpg

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage