Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow EXAMENUL MATURITATII arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

EXAMENUL MATURITATII PDF Imprimare E-mail
joi, 09 august 2018

Sesiunea iunie-iulie 2018 a examenului de Bacalaureat s-a încheiat, iar rezultatele finale au fost făcute publice. În judeţul Caraș-Severin, după prima corectare a lucrărilor, au promovat 60,89 la sută din elevii prezenţi la Bac, iar după contestaţii promovabilitatea s-a ridicat la 62,79%.

     Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat Caraşova a avut șase candidați înscriși la examenul de Bacalaureat, unul fiind din promoțiile anterioare. Patru dintre elevii carașoveni au promovat examenul maturității, Bocșan M. Marian Dean cu media 7.96, Baciună P. Anca cu media 7.71, Padineanț P. Melisa Geanina cu media 7.56 și elevul Todor G. Gheorghe Marian (din promoția anterioară), cu media 6.05. Din păcate, doi dintre candidați nu au reuşit să obţină note de trecere, aceștia fiind declarați respinși. Ca de obicei, cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la matematică, materie la care, an de an, elevii liceului din Carașova au luat cele mai slabe note sau chiar nu au promovat examenul.

     Dacă iniţial numărul elevilor respinşi la nivelul județului nostru a fost 608, ultimele rezultate arată că numărul respinşilor a scăzut la 578, iar numărul celor care au promovat se ridică de la 955 la 989. Numărul celor care au luat note între 6 şi 6.99, după contestaţii, a crescut de la 235 la 258, al celor care au luat note între 7 şi 7.99 a crescut de la 253 la 256, nemodificat rămânând numărul celor care au promovat cu note între 8 şi 8.99, adică 296. Cu trei a crescut şi numărul notelor cuprinse între 9 şi 9.99, de la 175 la 178. Totodată, rezultatele finale ale Bac-ului relevă şi o medie de 10, obţinută de elevul Ionuţ Mateş Marian de la Liceul Teoretic Baptist.

     Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuia să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea, precum şi să obţină media 6, cel puţin, la probele scrise.

     Din totalul celor 1.844 de candidaţi înscrişi, la exame-nul maturității s-au prezentat doar 1.575 de tineri. Opt candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. Cât despre absolvenții care nu au luat notă de trecere sau nu s-au prezentat la prima sesiune, aceștia mai au o șansă la sesiunea din toamnă.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage