Uniunea Croatilor din Romania | Zajednistvo Hrvata u Rumunjskoj - CENTENARUL, SARBATORIT LA NERMED
Home arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente arrow CENTENARUL, SARBATORIT LA NERMED arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente 
Arhiva articole Hrvatska grancica Evenimente

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


CENTENARUL, SARBATORIT LA NERMED PDF Imprimare E-mail
joi, 17 ianuarie 2019

     Vineri, 30 noiembrie 2018, în localitatea Nermed din comuna Carașova, întreaga comunitate a sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918. Evenimentul a reunit elevi și cadre didactice, părinți și bunici, membri ai comunității, semn că evenimentul de acum 100 de ani de la Alba Iulia ocupă un loc aparte și în memoria minorităților naționale. Acțiunea a fost organizată de Uniunea Croaților din România, prin Filiala Nermed și s-a desfășurat la Căminul Cultural din localitate, unde Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit prin spectacolul oferit de către elevii din localitate, sub atenta supraveghere și îndumare a învățătorilor Cheda Maria și Jigmul Nicolae.

     Mesajul transmis cu acest prilej de către președintele organizației locale Nermed a Uniunii Croaților din România, domnul Todor Ivan, a cuprins cuvântul de salut, de bun venit și de mulțumire adresat tuturor participanților, acesta subliniind, printre altele, și bucuria de a se adresa invitaților cu prilejul Zilei Naționale a României, în Anul Centenar 2018.

dsc_0212.jpg

     La eveniment a fost prezent și vicepreședintele Uniunii Croaților din România, în persoana domnului Gera Petru. „Vă salut pe toți și mă bucură faptul că ne-am strâns astăzi aici să putem sărbători împreună acest mare eveniment, Centenarul Marii Uniri. Nimic nu este mai frumos decât să ii vedem pe tinerii noștri costumați atât de frumos, în portul nostru strămoșesc, să le vedem bucuria cu care așteaptă să ne prezinte cum știu ei mai bine tot ceea ce au învățat împreună cu învățătorii lor. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la pregătirea evenimentului, și nu în ultimul rând, îi mulțumesc și președintelui organizației locale a UCR, pentru implicarea și efortul depus la reușita acestei acțiuni. Este o mare bucurie să putem arăta că și noi suntem alături de poporul român în astfel de momente de mare sărbătoare. Mulțumiri tuturor celor care astăzi se află alături de noi și care sărbătoresc alături de noi!” - a fost mesajul domnului Gera.

     În deschidere, domnul Todor Ivan a recitat poezia intitulată „În an aniversar”, scrisă de Ghera Petru, localnic din Nermed, și publicată în ”Hrvatska grančica”, publicație a Uniunii Croaților din România. Un moment emoționant l-a reprezentat intonarea Imnului de Stat al României, moment în care toți cei prezenți s-au ridicat în picioare și au cântat alături de copilași. Spectacolul oferit de elevi a cuprins poezii și cântece patriotice, urmate de mesajul „La mulţi ani!” transmis tuturor românilor şi „La mulţi ani, România!”.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage