Početna arrow Hrvatska Grančica arrow Razno arrow SARBATOARE LA LICEUL BILINGV DIN CARASOVA arrow Hrvatska grancica arrow Razno 
Arhiva članaka Hrvatska grancica Razno

SARBATOARE LA LICEUL BILINGV DIN CARASOVA PDF Ispis E-mail
Thursday, 21 February 2019

     Joi, 31 ianuarie 2019, la Liceul Teoretic Bi-lingv Româno-Croat din Caraşova, a fost sărbătorit Don Bosco, patronul spiritual al dascălilor şi elevilor.

     De dimineață, elevii, cadrele didactice, dar și numeroși localnici, s-au adunat în biserica „Marijina uznesenja” din Caraşova pentru a asista la slujba religioasă, oficiată de preotul Rebegila Petru. În timpul slujbei, preotul le-a vorbit celor prezenți despre viața și meritele lui Don Bosco. ”A fost un preot deosebit care a avut grijă de copiii săraci, pe care i-a ajutat să-și găsească drumul în viață. Copiii cu probleme au văzut în el un model, o speranță.” De asemenea, preotul i-a mai îndemnat pe copiii prezenți să învețe și să nu iasă din cuvântul Domnului, să asculte de părinții și profesorii lor. ”De aceea trebuie să aveți încredere în dascălii voștri, în cei care vă învață să fiți oameni de nădejde și buni creștini.” dsc_0060.jpg

     După slujba religioasă, manifestarea s-a mutat în incinta liceului, unde au fost organizate ateliere de lucru, au fost recitate poezii, s-au spus rugăciuni, iar elevii din clasele primare au colorat planșe inspirate din viața sfântului. Elevii clasei a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a XI-a și a XIII-a au pregătit un frumos moment artistic legat de viața și învățăturile lui Ioan Bosco. La finalul momentului artistic a luat cuvântul directoarea instituției, Miștoiu Alina, dar și preotul Rebegila Petru, aceștia mulțumindu-le copiilor pentru prestația depusă.

 dsc_0006.jpg    Giovanni Bosco, cunoscut mai ales sub numele de Don Bosco (16 august 1815- 31 ianuarie 1888) a fost un preot și educator romano-catolic italian, care a folosit metode educative bazate pe dragoste în loc de metodele punitive. Și-a plasat lucrarea sub protecția Sfântului Francisc de Sales și i-a asigurat continuitatea fondând Societatea Saleziană. El este unicul sfânt care a fost denumit “Părintele și învățătorul tineretului”.

Lina Tincul

 
« Prethodna   Slijedeća »

FrontPage