Početna arrow Hrvatska Grančica arrow SPECTACOL DE COLINDE LA CARASOVA SI NERMED arrow Hrvatska grancica arrow Dogadaji 
Arhiva članaka Hrvatska grancica Dogadaji

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


SPECTACOL DE COLINDE LA CARASOVA SI NERMED PDF Ispis E-mail
Friday, 22 February 2019

În preajma sărbătorilor de iarnă, elevii de la instituţiile de învăţământ din comuna Carașova și din localitatea Nermed au susţinut un frumos spectacol de colinde.

     Astfel, sâmbătă 22 Decembrie, sub genericul „Veseli cântăm, Isus Cristos se naște” colindele au răsunat pe scena Căminului Cultural din localitatea Nermed. Acțiunea a fost organizată de Uniunea Croaților din România, prin Filiala Nermed, președintele organizației locale Nermed a Uniunii Croaților din România, domnul Todor Ivan fiid cel care s-a implicat trup și suflet la reușita acțiunii.

     Duminica 23 Decembrie, atmosfera de sărbătoare s-a aşezat pentru câteva clipe pe scena Uniunii Croaților din România, care a fost plină de prichindei de grădiniţă, elevi ai şcolilor primare și gimnaziale şi ai liceului din Carașova. Lor li s-au alăturat și elevii din Nermed, care au venit sa ii colinde pe vecinii lor din Carașova. Spectacolul, intitulat „Mic concert de colinde” a fost deschis de mesajul de bun venit adresat de către deputatul UCR, Ghera Giureci Slobodan, cel care a fost gazda acestui eveniment de suflet. dsc_0169.jpg

    dsc_0222.jpg Coordonaţi și instruiți de Belcea Ion, acompaniați de domnul profesor Todor Ivan, copiii au cântat colinde în limba maternă, respectând astfel obiceiurile şi tradiţia croaților de pe aceste meleaguri. Preșcolarii și școlarii au reuşit să transforme, cu blândeţea lor, o zi obişnuită într-una magică. Cei prezenţi la eveniment, pe lângă faptul că au ascultat colinde, s-au putut delecta cu un ceai fierbinte oferit de organizatori.

Maria Giurchiţa

 
« Prethodna   Slijedeća »

FrontPage