Uniunea Croatilor din Romania | Zajednistvo Hrvata u Rumunjskoj - LIMBA MEA MATERNA
Home arrow Hrvatska grancica arrow Cultura arrow LIMBA MEA MATERNA arrow Hrvatska grancica arrow Cultura 
Arhiva articole Hrvatska grancica Cultura

LIMBA MEA MATERNA PDF Imprimare E-mail
luni, 25 martie 2019

     Ziua Internațională a Limbii Materne este o sărbătoare ținută anual la 21 februarie în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul. Pentru toate minorităţile naţionale, limba maternă este cea mai frumoasă limbă pe care și-o pot imagina.

     Pentru a marca această zi, Departamentul pentru Relații Interetnice și-a propus să sărbătorească împreună cu minoritățile din România promovând limba maternă într-un mod extrem de plăcut. Astfel, anul acesta, DRI a propus rea-lizarea unor filmulețe, prin care copiii și tinerii provenind din diferite comunități etnice ale României să prezinte un cuvânt din limba lor maternă care lor li se pare cel mai frumos, precum și motivul pentru care ar trebui învățată limba respectivă.

vlcsnap-2019-02-28-14h00m28s644.jpg

     ”Numele meu este Cerveniac Ateya. Fac parte din comunitatea croată și sunt elevă în clasa a XII-a la Liceul Bilingv Româno-Croat din localitatea Carașova. Împreună cu colegii mei participăm la diverse evenimente organizate de către Uniunea Croaților din România. Eu consider că cel mai frumos cuvânt din limba croată este ”nada” și care înseamnă speranță. Îl folosesc destul de des, pentru că mereu sper la ceva mai bun, cum ar fi să reușesc în tot ceea ce îmi propun în viitor. Ca să conving o persoană să învețe limba mea maternă, în primul rand i-aș spune că este o limbă frumoasă și care poate oferi opurtunitatea de a cunoaște persoane noi cu care poate lega prietenii de durată, posibilitatea de a-și extinde orizonturile și îi poate oferi multe șanse în viață” ne spune eleva Ateya Cerveniac din Carașova în filmulețul realizat cu sprijinul Uniunii Croaților din România, pentru pagina de Facebook a DRI.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage