Home arrow Hrvatska grancica arrow Obiceiuri si traditii arrow SERBARE DE 8 MARTIE arrow Hrvatska grancica arrow Obiceiuri si traditia 
Arhiva articole Hrvatska grancica Obiceiuri si traditia

SERBARE DE 8 MARTIE PDF Imprimare E-mail
luni, 06 mai 2019

Ziua de 8 Martie este cunoscută în întreaga lume drept sărbătoare internațională a femeii.

     Luna martie este prima lună a primăverii când toată natura renaște și razele soarelui încep să ne încălzească sufletele. Se spune că Ziua Femeii şi Ziua Mamei se celebrează încă de pe vremea grecilor antici, când în fiecare primăvară, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor.

     La Grădinița cu Program Normal din comuna Carașova, ziua de 8 Martie a fost marcată, ca în fiecare an, printr-o activitate educativă, menită să sărbătorească mamele şi să releve rolul important al acestora în educaţia și viața copiilor. Astfel, vineri, 8 Martie 2019, preșcolarii din comuna Carașova au sărbătorit ziua celei mai dragi fiinţe de pe pământ, Ziua Mamei. Cu acest prilej, copiii, îndrumaţi de educatoarea Bălean Diana Melania, au pregătit cântece și poezii pe care le-au prezentat în faţa mămicilor, a tăticilor și a invitaților prezenți la eveniment. Spectacolul oferit a fost unul deosebit și a reușit să capteze atenția tuturor.

dsc_0018.jpg

     Într-un cadru festiv și costumați în ghiocei, prichindeii au pregătit surprize mămicilor, care cu siguranţă valorează mai mult decât orice alt cadou primit. Evenimentul a fost unul special, remarcându-se prin diversitate, versurile recitate cu emoție de copii reuşind să aducă lacrimi de fericire pe obrajii celor care le-au dat viaţă. Niciun artist din lume nu este mai încântător şi nu stârneşte atâtea emoţii pentru un părinte decât propriul copil, care oferă în dar un vers, un cântec, o felicitare, un zâmbet și o privire inocentă. Cei mici au pregătit, de asemenea, daruri pentru mame, confecţionate de ei în activităţile din clasă: felicitări, flori, inimioare și poșete din hârtie, desene etc. Cel mai frumos dar rămâne, însă, zâmbetul copiilor şi urarea lor sinceră de „La mulți ani, iubită mamă!”

     „Mama” este cuvântul rostit cu bucurie şi cu emoţie atât de cei mici, cât şi de adulţi, pentru că iubirea faţă de ea este la fel de mare, indiferent de vârstă. Dacă oamenii mari mai uită ori le este jenă să îşi mărturisească sentimentele, copiii au arătat încă o dată cât de frumoasă este inocența.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage