Uniunea Croatilor din Romania | Zajednistvo Hrvata u Rumunjskoj - PRIMAVARA CULTURALA GERMANA LA RESITA
Home arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente arrow PRIMAVARA CULTURALA GERMANA LA RESITA arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente 
Arhiva articole Hrvatska grancica Evenimente

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


PRIMAVARA CULTURALA GERMANA LA RESITA PDF Imprimare E-mail
miercuri, 19 iunie 2019

     În perioada 5-8 mai, la Reșița s-a desfăşurat cea de-a II-a ediție a Simpozionului internațional „Minoritatea germană în sud-estul și estul european: Împreună pentru Casa Europei“, eveniment inclus în ciclul de manifestări „Primăvară culturală germană la Reșița”, ediția a XVII-a. Evenimentul a cuprins o sesiune de prelegeri susţinute de participanți din Ucraina, Slovenia, Ungaria, Serbia și Croația, dar şi lansări de carte, expoziţii de artă plastică şi recitaluri de muzică clasică. Au participat delegații din Europa, precum și oameni de cultură din întreg Banatul.

echo-7---2019---2019.05.07.jpg

     Marți, 7 mai, în cadrul excursiei organizate în Banatul Montan pentru participanții la simpozion, a fost vizitat și sediul central al Uniunii Croaților din România, aflat în Comuna Carașova, județul Caraș-Severin. Vizita a avut loc în cadrul bunelor relații dintre Uniunea Croaților din România și Forumul Democratic al Germanilor din Județul Caraș-Severin.

     Evenimentul a fost organizat de Forumul Democratic al Germanilor din Județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României - Departamentul Pentru Relații Interetnice, București și Landul Carintia, Austria.

Maria Giurchiţa

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage