Home arrow Hrvatska grancica arrow Diverse arrow UDMR SI MINORITATILE AU SEMNAT PACTUL NATIONAL PROPUS DE IOHANNIS arrow Hrvatska grancica arrow Diverse 
Arhiva articole Hrvatska grancica Diverse

UDMR SI MINORITATILE AU SEMNAT PACTUL NATIONAL PROPUS DE IOHANNIS PDF Imprimare E-mail
miercuri, 31 iulie 2019

     UDMR și grupul minorităților naționale au semnat pe 23.iulie, la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european. Acordul național a fost propus de șeful statului după referendumul pe justiție de pe 26 mai. Din grupul minorităților naționale face parte și Slobodan Gera, președintele Uniunii Croaților din România.

     “Acordul politic pe care l-am propus tuturor partidelor politice imediat după scrutinul din 26 mai răspunde aspirațiilor cetățenilor români: stat de drept, justiție independentă, legiferare transparentă și responsabilă, continuarea luptei anticorupție și integritate în exercitarea funcțiilor și demnităților publice., a declarat Klaus Iohannis.

67067230_333430920878187_5525700285021814784_n.jpg

      Șeful statului a mai spus că acest acord obligă partidele la responsabilitate în fața cetățenilor.

     “Votul din 26 mai ne obligă pe noi, semnatarii acestui acord politic, la responsabilitate. Indiferent de obstacole, nu avem voie să ne oprim din acest drum decis de cetățeni. Mă bucur că acestui demers i se alătură astăzi UDMR și Grupul minorităților naționale, pe ai căror reprezentanți îi invit să semneze Acordul”, a mai spus Iohannis.

Ivan Dobra
 
Urmator >

FrontPage