Home arrow Hrvatska grancica arrow PESCUITUL CIPRINIDELOR LA ╬NCEPUTUL VERII! arrow Hrvatska grancica arrow Aventuri la pescuit 
Arhiva articole Hrvatska grancica Aventuri la pescuit

PESCUITUL CIPRINIDELOR LA ╬NCEPUTUL VERII! PDF Imprimare E-mail
vineri, 02 august 2019

Câteva plătici destul de mari au întrerupt liniştea nopţii şi au făcut ca aventura mea pe malul lacului să fie una deosebit de frumoasă.

     Nu trecuse foarte multă vreme de la ultima aventură la pescuit pe o apă sălbătică, boala mea de acum și dintotdeauna, că am decis să-mi încerc norocul pentru a doua oară pe lacul unde cu câteva săptămâni în urmă am avut parte de o partidă memorabilă de pescuit, soldată cu rezultate dintre cele mai bune. Din păcate, de această dată am fost nevoit să pescuiesc doar doisprezece ore datorită programului foarte încărcat, atât la serviciu cât şi acasă.

     Zis şi făcut, am plecat într-o vineri după masă, cu tot necesarul unei zile de pescuit pregătit dinainte: cort, lemne de foc, bețe de pescuit, momeli care mai de care, grătar și toate cele. Am ajuns seara pe la ora 18:00, iar după ce mi-am achitat autorizația pentru următoarele doisprezece ore de pescuit am instalat tabăra unde urma să pescuiesc. M-am așezat la primul loc liber care mi-a ieşit în cale pentru că multe variante nu aveam la acea oră, având in vedere faptul că era inceput de weekend, iar lacul era împânzit de pescari.

     Am pregătit bețele de pescuit, două la număr, regulamentar, una la porumb, iar cealaltă la râmă roşie de bălegar. După aceea, ca toți pescarii experimentați, am momit locul cum se cuvine, cu bulgări de mămăligă umpluți cu râme, boabe de porumb şi viermişor de carne.

66261776_470058666895373_7923874465350418432_n.jpg

     Am instalat cortul, am făcut focul şi am deschis o bere rece şi nefiltrată, cum îmi place mie pe malul bălții. Şi, bineînțeles, am început să-mi pregătesc ceva de mâncare, deoarece se anunța o noapte albă şi lungă, iar eu aveam de gând să pescuiesc până la orele dimineții.

     Trăsăturile peştilor s-au lăsat aşteptate până pe la orele târzii ale serii, doar câteva plătici destul de mari au întrerupt liniștea nopții și au făcut ca aventura să fie mai frumoasă. Am decis să schimb monturile de pescuit la peştii paşnici şi să-mi încerc norocul la răpitori, precum somnul şi ştiuca.

     Am pescuit la buchet de râme pentru somn, pentru ştiucă am ales o variantă mai puțin verosimilă, şi anume la coadă de plătică mare.

     Fără nici un rezultat. După miezul nopții am trecut iarăşi la porumb şi mămăliguță, iar rezultatele nu au intârziat sa apară. Am reușit să prind trei crapi la 2/3 kg şi un somotel de 3/4 kg, pe care l-am eliberat numaidecât.

     Am schimbat monturile la boiles în speranţa vreunui crap mai mare şi am avut parte numai de plătici foarte mari, care treceau uşor pragul de un kilogram. Am oprit patru pești pentru saramură, iar pe ceilalți i-am eliberat. Pe la ora trei dimineața am decis să-mi scot monturile din apă şi să mă duc şi la culcare. În drum spre casă mă gândeam deja la o altă aventură de pescuit și la exemplare mai frumoase decât în această seară memorabilă, cu mulți țântari şi mulți peşti paşnici.

Petru Miloş

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage