Početna arrow Hrvatska Grančica arrow SEDIUL UCR DIN IABALCEA A FOST FINALIZAT arrow Hrvatska grancica arrow Dogadaji 
Arhiva članaka Hrvatska grancica Dogadaji

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


SEDIUL UCR DIN IABALCEA A FOST FINALIZAT PDF Ispis E-mail
Friday, 14 February 2020

În centrul localităţii Iabalcea, cea mai mică dintre cele șapte aşezări caraşoveneşti, pe data de 19 ianuarie a fost inaugurat un nou sediu al Uniunii Croaților din România.

     La ceremonia de deschidere au participat mai mulți oficiali, printre care Petru Bogdan, primarul comunei Caraşova, membri ai Consiliului Local și membri ai Consiliului Coordonator al UCR.

     Ceremonia de deschidere a început prin binecuvântarea clădirii de către preotul Petru Rebegilă, după care, celor prezenţi li s-a adresat Slobodan Ghera, președintele Uniunii Croaților din România, organizaţie care a finanţat integral acest proiect. Au mai luat cuvântul primarul Petru Bogdan și Nicușor Ifca, directorul Parcului Național Semenic-Cheile Carașului, o zonă protejată care își împarte granițele cu hotarul Iabalcei. În discursul său, președintele UCR și-a exprimat, printre altele, speranța că în noul sediu se va desfăşura o activitate fructuoasă. „Această clădire recent finalizată, a cărei construcție a început după ce am primit aprobarea Consiliului Local în anul 2014, are o importanță deosebită, atât pentru satul Iabalcea, cât și pentru Organizația Locală a UCR din acest loc al nostru. Mă aștept la o activitate care va da rod în păstrarea ființei noastre etnice, încununată de succes și eficienţă.“

     După deschiderea oficială, participanții la ceremonie, alături de mulți alţi localnici, au vizitat interiorul clădirii, iar la Căminul Cultural din apropiere a urmat un scurt moment folcloric susţinut de ansamblul Karaševska Zora.

     Odată cu deschiderea noului sediu la Iabalcea, Organizaţia Locală UCR îşi va desfăşura activitatea într-un spațiu funcțional, modern și confortabil.

 
« Prethodna   Slijedeća »

FrontPage