Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow ELEVII DIN CLASELE TERMINALE REVIN LA SCOALA arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

ELEVII DIN CLASELE TERMINALE REVIN LA SCOALA PDF Imprimare E-mail
luni, 20 iulie 2020

Începând cu 2 iunie, elevii din clasele terminale (a VIII-a, a XII-a și a XIII-a) revin la școală, însă doar pentru două săptămâni, timp în care se vor pregăti în vederea susținerii Evaluării Naționale și a Bacalaureatului.

     Din cauza situației generate de pandemie și de suspendare a cursurilor, aceștia vor avea anul acesta o programă modificată pentru examene, și anume vor avea probele cu noțiuni numai din materia de pe semestrul I. Situația școlară va fi încheiată cu doar două calificative și nu se vor da teze. Potrivit Calendarului Evaluării Naționale 2020, examenele vor începe pe data de 15 iunie 2020 și se vor încheia pe data de 18 iunie. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 22 iunie, zi în care vor putea fi depuse și contestațiile. Examenul de bacalaureat va începe cu probele scrise în data de 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Pe toată durata cursurilor de pregătire și a examenelor, atât elevii cât și profesorii vor purta măști de protecție.

  dsc08131.jpg   Directorul Liceului Bilingv Româno-Croat, prof. Miștoiu Alina, ne-a vorbit despre măsurile luate în instituția de învățământ din Carașova, pentru a preveni și a combate îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2.

     ”Anul acesta avem 10 absolvenți de clasa a VIII-a și 5 absolvenți de clasa a XII-a. Din cei 10 elevi de gimnaziu, doar 6 vor participa la pregătire, în timp ce la cursurile de pregătire pentru examenul de bacalaureat și-au anunțat prezența 4 elevi. În acest scop, la Liceul Bilingv româno-croat s-au luat toate măsurile impuse de către Direcția de sănătate publică din Caraș-Severin. Sălile de clasă unde urmează să se desfășoare activitățile de pregătire sau de examinare au fost și vor fi zilnic dezinfectate cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmând apoi și aerisirea încăperilor cel puțin 30 de minute. La intrarea în instituție atât elevii, cât și profesorii, își vor dezinfecta mâinile și le va fi verificată temperatura. Evaluarea Națională se va desfășura în incinta Liceului Bilingv, pentru că și anul acesta vom fi centru de examen. Alături de elevii noștri vor participa și 3 elevi de la Școala Gimnazială Goruia. În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, anul acesta am fost arondați la Colegiul Național Diaconovici Tietz din Reșița. În toată această perioadă profesorii de la instituția noastră de învățământ au ținut lecții online și au continuat predarea materiei potrivit programei școlare.”

     Reamintim că școlile și grădinițele din țara noastră au fost închise începând cu 11 martie, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului de tip nou.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage