Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow 25 DE MII DE EURO PENTRU LICEUL BILINGV DIN CARASOVA arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

25 DE MII DE EURO PENTRU LICEUL BILINGV DIN CARASOVA PDF Imprimare E-mail
luni, 28 septembrie 2020

     Începând cu luna august 2020, Liceul Bilingv Româno-Croat din Carașova a fost adăugat pe lista liceelor eligibile în cadrul Schemei de Granturi pentru Licee finanțate prin Proiectul privind Învățământului Secundar – ROSE. Dacă proiectul realizat de către conducerea unității de învățământ din Carașova va fi aprobat, Liceul Bilingv va beneficia de 25 de mii de euro. Această sumă va fi utilizată pentru achiziționarea a 36 de laptopuri, 1 sistem de videoconferință și 4 table inteligente. Produsele vor fi achizionate de către Ministerul Educației și vor fi repartizate unității de învățământ din Carașova până la începerea anului școlar.

     ROSE este cel mai amplu și cel mai scump proiect din Educație, care își propune să contribuie la îmbunătățirea performanțelor școlare, a promovabilității la examenul de bacalaureat, a tranziţiei de la liceu la învăţământul terţiar și integrarea pe piața muncii, beneficiarii direcți ai proiectului fiind elevii claselor IX-XII. Unitățile de învățământ primesc granturi în funcție de numărul de elevi înmatriculați la liceu și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat. În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute 3 categorii de activități eligibile: activități pedagogice și de sprijin, activități extracurriculare și activități de renovare și dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional.

     Proiectul Rose, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022. Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage