Početna arrow Hrvatska Grančica arrow ''HRVATSKA MATICA'' ARE UN NOU PRESEDINTE arrow Hrvatska grancica arrow Dogadaji 
Arhiva članaka Hrvatska grancica Dogadaji

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


''HRVATSKA MATICA'' ARE UN NOU PRESEDINTE PDF Ispis E-mail
Thursday, 13 January 2022

     Scriitorul croat Miro Gavran este noul președinte al publicaţiei “Hrvatska Matica“, publicație care va aniversa, anul viitor, 180 de ani de existență. Miro Gavran a obținut majoritatea voturilor membrilor prezenți la Centrul Studențesc din Zagreb și a fost ales pentru un mandat de patru ani. Singurul său contracandidat a fost Stipe Botica, fostul președinte al publicaţiei.

     ”Am o dorință reală să încerc să fac ceva bun pentru “Hrvatska Matica“, pentru filialele și departamentele sale, dar și pentru țara noastră. În ultimele decenii, o mare parte din timpul meu l-am dedicat spectacolelor pe care le-am susținut în orășele mici din Croația și Bosnia și Herţegovina. Fiecare persoană ar trebui să se bucure de magia teatrului, de aceea, ca om de scenă care colaborează cu diferite teatre, m-am străduit mereu ca spectacolele mele să ajungă în toate colțurile țării. Fiind director al Teatrului & TD și conducând Teatrul Gavran în ultimii nouăsprezece ani, nu am încheiat niciodată anul pe minus, am această genă a responsabilității și simțul organizării, ceea ce ar trebui să posede președintele fiecărei asociații”, a declarat Miro Gavran în discursul său. vecernji.gif

     Miro Gavran este un dramaturg și romancier croat care s-a născut în 1961. Scrierile sale, traduse în 40 de limbi, s-au bucurat de o recunoaștere națională și internațională atât de mare, încât autorului i s-a dedicat un festival ce îi poartă numele (GavranFest), în care se joacă exclusiv piese scrise de către acesta. Scrie de la cărți pentru copii, până la cărți psihologice și chiar politice. Miro Gavran a fost directorul faimosului ITD Theatre din Zagreb, iar din 2014 devine, pe rând, membru al Academiei Ruse, al Academiei Croate și al Academiei Slovene. În anul 2002, a fondat, alături de soția sa, GAVRAN Theatre.

Lina Tincul

 
« Prethodna   Slijedeća »

FrontPage