Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow FESTIVITATEA DE INCHEIERE A ANULUI SCOLAR arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

FESTIVITATEA DE INCHEIERE A ANULUI SCOLAR PDF Imprimare E-mail
vineri, 22 iulie 2022

Joi, 9 iunie, la Bilingv Româno-Croat din comuna Carașova a avut loc festivitatea de încheiere a anului școlar.

     Elevii, părinții și cadrele didactice au umplut Sala de sport a Liceului unde s-a desfășurat festivitatea de premiere a celor mai buni elevi din acest an școlar. Au fost acordate diplome elevilor, atât pentru rezultatele excepționale la învățătură, la diferitele concursuri județene și naționale, olimpiade, cât și pentru buna purtare în anul școlar ce s-a încheiat. Elevii care nu au primit recompense pentru că nu au depus atât de mult efort la învățătură, au primit în schimb o lecție de viață foarte valoroasă, și anume, nu există rezultate în viață fără muncă! Iar acea lecție trebuie reținută, pentru că le va fi foarte utilă în viitor.

  whatsapp-image-2022-07-01-at-11yyyy.jpg   La sfârșitul ceremoniei, absolvenții claselor a VIII-a, respectiv a XII-a, au înmânat colegilor mai mici, tradiționala cheie a școlii. În numele absolvenților, șefii de promoție au mulțumit profesorilor și părinților pentru sprijinul oferit pe parcursul anilor de școală și, totodată, le-au urat colegilor mult succes pe viitor. De asemenea, directoarea Liceului Bilingv, prof. Alina Miștoiu, le-a mulțumit cadrelor didactice pentru munca lor, a felicitat absolvenții și i-a încurajat să spere și să aibă planuri mărețe.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2022

     În judeţul Caraş-Severin, la examenul de Evaluare Naţională, din cei 1.610 de candidați prezenți, 1.200 au obținut medii mai mari sau egale cu 5. Dintre aceștia, doar 1 candidat a încheiat examenul cu media 10.

     În ceea ce îi privește pe elevii de la Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat din Carașova, din cei 9 candidați înscriși, un singur elev nu a reușit să promoveze. La nivelul Liceului Bilingv din Carașova au fost înregistrate 3 medii peste 8,50, o medie între 7–7,50, o medie peste 6 și două medii peste 5. Un singur elev a reușit să obțină o medie peste 9,00, respectiv Ankița Dobra. Și anul acesta, rezultatele elevilor au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic, comunicat fiecărui candidat.

Rezultatele de la Bacalaureat 2022

     În ceea ce privește examenul maturității, anul acesta, dintr-un total de 1555 de candidați prezenți la toate probele, au promovat 1045.

  diana-48.jpg   Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat Caraşova a avut șase candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din acest an. Din cei șase candidați, trei elevi au fost declarați admiși, ei reușind să obțină medii peste 6. Pentru prima dată de când funcționează, o elevă de la Liceul Bilingv din Carașova a obținut a treia notă pe județ. Așadar, comunitatea croată are cu ce se mândri în acest an după încheierea exa-menului de Bacalaureat, deoarece eleva Catici Diana Maria provine din sânul comunității. Diana a reușit să termine examenul maturității cu media 9,91.

     ”Diana Catici încă din ciclul gimnazial a fost o elevă deosebită, care s-a diferențiat de restul copiilor prin munca pe care a depus-o zi de zi, prin pregătirea pe care a avut-o atât la școală cât și acasă. În primul rând, aș vrea să-i mulțumesc Dianei pentru rezultatele deosebite. Este o mândrie pentru Liceul nos-tru ca un elev să reușească o asemenea performanță. În al doilea rând, aș vrea să le mulțumesc părinților pentru că au avut încredere în noi și au lăsat-o pe Diana la Carașova. Încă o dată se demonstrează faptul că nu contează la ce Liceu înveți, fie el din mediul rural, fie din mediul urban. Dacă vrei poți reuși, poți excela, iar Diana este un exemplu viu pentru acest fapt, și anume și că și la sat se face școală. Media pe care a obținut-o la Bacalaureat ne bucură foarte mult, pe noi ca instituție, pe mine personal ca și cadru didactic. S-a demonstrat că se poate, chiar și la Carașova se poate! Dacă ai voință și dacă vrei, se poate!” a declarat mândră prof. Alina Miștoiu, directoarea Liceului Bilingv Româno-Croat din Carașova. Despre Diana și performanțele ei școlare se pot spune multe. O fată cu foarte mult bun-simț și o elevă care, încă din gimnaziu și pe parcursul celor patru ani de liceu, a participat la diverse activități, la olimpiade și diverse concursuri școlare. A avut tot timpul rezultate foarte bune. Anul acesta, la faza națională a Limbii croate materne, a obținut nota 10, lucru care s-a reflectat și în nota ei de la Bacalaureat. A fost șefă de promoție și eleva care a terminat cu media 10 în toți cei patru ani de Liceu, lucru pe care l-a dovedit și la examenul de Bacalaureat. Felicitări Diana și mult succes în continuare!

     Și elevii care au dat Bacalaureatul au primit un cod unic din partea Ministerului Educaţiei, la fel ca şi cei care au susţinut Evaluarea Naţională.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage