Home arrow Hrvatska grancica arrow Sport arrow CAMPIONATUL EUROPEAN DE FODBAL IN SALA PENTRU PREOTI arrow Hrvatska grancica arrow Sport 
Arhiva articole Hrvatska grancica Sport

Search by tag : kup, grancica, finala, kup 2008 grancica


CAMPIONATUL EUROPEAN DE FODBAL IN SALA PENTRU PREOTI PDF Imprimare E-mail
joi, 23 martie 2023

În perioada 13-17 februarie 2023, la Timișoara, a avut loc cea de-a XV-a ediție a Campionatului European de Fotbal în Sală pentru Preoți.

     Anul acesta, Timișoara a fost gazda acestui mare eveniment la care au participat peste 200 de preoți care provin din țări, culturi și medii total diferite. Cele 16 țări care au acceptat invitația și au decis să participe la turneu au fost Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Cehia, Croația, Italia, Kazahstan, Kosovo, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și România, iar organizatorul principal al competiției a fost Pr. canonic Nikola Lauș, directorul Cancelariei Episcopale.

     Deschiderea evenimentului a avut loc luni, 13 februarie, la biserica Parohiei Personale Bulgare (Notre Dame), prin intermediul Sfintei Liturghii celebrate de Excelența Sa Iosif Csaba Pal, episcop de Timișoara.

  20230216_121405.jpg   În cea de-a doua zi a campionatului, Sfânta Liturghie a avut loc la biserica Millennium din Timișoara-Fabric, fiind celebrată de către Excelența Sa Laszlo Bocskei, episcop de Oradea, după care au avut loc și primele meciuri de fotbal, desfășurate atât în Sala Universității de Vest din Timișoara, cât și în Sala Sporturilor ”Constantin Jude” (fosta Sală Olimpia).

     A treia zi a campionatului, i-a găsit pe participanți la locul de pelerinaj Maria Radna, unde Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Excelența Sa dr. Gergely Kovacs, arhiepiscop de Alba- Iulia.

      În data de 16 februarie au avut loc meciurile pentru stabilirea clasamentului final la Sala Sporturilor ”Constantin Jude”. Înainte de manifestarea sportivă, a avut loc Sfânta Liturghie, la ora 10:30, la biserica Preasfânta Inimă a lui Isus din Timișoara- Elisabetin. Celebrantul principal a fost Excelența Sa Aurel Percă, arhiepiscop și mitropolit de București. În ceea ce privește cadrul muzical, acesta a fost asigurat de către cantorul Denis Moldovan, de către cantorul bisericii din Elisabetin, Krisztian Kelemen și de către grupul ”Laudate Dominum” din Recaș. Cuvântul introductiv i-a aparținut Excelenței Sale Iosif Csaba Pal care a ținut să îi salute pe toți cei prezenți. La celebrarea Sfintei Liturghii a fost prezent și dl. Giureci-Slobodan Ghera, alături de alți câțiva membrii ai Uniunii Croaților din România, care a fost, totodată, și unul dintre partenerii acestui eveniment. La finalul Sfintei Liturghii, i-a fost oferit Excelenței Sale Aurel Percă o mică atenție, drept amintire, din partea gazdelor de la Timișoara, respectiv un tricou alb-violet al echipei Politehnica Timișoara. Cuvintele de încheiere i-au aparținut părintelui Sima Milan care a ținut să le mulțumească tuturor celor prezenți la Sfânta Liturghie.

  dsc_0042.jpg    După acestea, toți s-au deplasat către Sala Olimpia, unde urmau să se desfășoare meciurile decisive. Astfel, la finalul zilei, campioană a devenit reprezentativa preoților din Polonia care a reușit să învingă echipa Portugaliei. Pe locurile 3 și 4 s-au clasat, în ordine, Bosnia și Herțegovina și Slovacia.

      În ceea ce privește echipa României, aceasta a ocupat locul al șaselea, în urma înfrângerii suferite în meciul cu echipa Croației, care a reușit să se impună cu scorul de 1 - 0 după o partidă aprig disputată. Reamintim cititorilor noștri că un scor identic a fost înregistrat și în optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Franța în 1998 atunci când jucătorii antrenați de celebrul Miroslav Ćiro Blažević s-au impus la limită după un gol marcat din penalty de Davor Šuker.

Diana Catici

 
Urmator >

FrontPage