Home arrow Hrvatska grancica arrow Obiceiuri si traditii arrow SERBARE DE FASANC IN SCOLILE NOASTRE arrow Hrvatska grancica arrow Obiceiuri si traditia 
Arhiva articole Hrvatska grancica Obiceiuri si traditia

SERBARE DE FASANC IN SCOLILE NOASTRE PDF Imprimare E-mail
joi, 23 martie 2023

     Fășancul este o sărbătoare populară ce marchează începutul Postului Mare al Paștelui. Copiii așteaptă cu nerăbdare această zi din an, pentru a se putea costuma în diverse personaje.

 20230217_105rrrrrrrrrr558.jpg    Cu acest prilej, vineri, 7 februarie 2023, preșcolarii și elevii claselor I-IV din Carașova și Nermed au organizat un adevărat carnaval al costumelor și măștilor. Costumați în diverse personaje de poveste, dar și din viața reală, precum prințese, dragoni, Scufițe-Roșii, polițiști, pompieri, cavaleri, zâne, școlarii și-au prezentat în fața clasei minunatele costume. S-a ascultat muzică, s-a dansat și au avut loc diferite probe menite să ateste măiestria participanților, iar toată lumea s-a simțit bine.

   dsc_0019lllllll.jpg   Nici elevii din comuna Lupac nu s-au lăsat mai prejos. Tradițional, Școala Generală Lupac organizează un carnaval la care participă și elevii din Clocotici, Rafnic și Vodnic. Tot vineri, pe 17 februarie, pe acordurile muzicii tradiționale și în pas de sărbătoare, alaiul copiilor s-a plimbat pe străzile comunei, etalându-și cu mândrie măștile și costumele fanteziste.

    whatsapp-image-2023-02-gggggggggggggggat-13.jpg Cu acest prilej, felicităm elevii și cadrele didactice pentru dăruirea de care dau dovadă în organizarea unor astfel de manifestări culturale!

Lina Stroescu

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage