Home arrow Hrvatska grancica arrow OLIMPIADA DE LIMBA SI LITERATURA CROATA - FAZA JUDETEANA arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

OLIMPIADA DE LIMBA SI LITERATURA CROATA - FAZA JUDETEANA PDF Imprimare E-mail
vineri, 05 mai 2023

Sâmbătă, 11 martie 2013, la Liceul Bilingv Româno-Croat din Carașova din judetul Caraș-Severin s-a desfășurat Olimpiada de Limba și literatura croată -faza judeteană, la care au participat elevii croați din comuna Carașova și comuna Lupac.

     La primele ore ale dimineții, toți elevii și-au îndreptat pașii către Liceul Bilingv, unitatea de învățământ care a găzduit competiția școlară. Acolo au fost întâmpinați de către Comisia de supraveghere formată din înv. Jigmul Nicolae și educatoarea Cheda Maria, și de către Comisia de organizare din care au făcut parte prof. Belciu Petru, inspector școlar general adjunct, înv. Filca Ana, inspector școlar pentru Minorități naționale, prof. Lucacela G. Marian și prof. Miștoiu Alina, director la Liceul Bilingv.

 photo-2023-03-11-09-41-14.jpg    La Olimpiadă au participat 19 elevi, 5 elevi de la Școala Gimnazială Lupac, 2 elevi de la Școala Gimnazială Clocotici și 12 elevi de la Liceul Bilingv din Carașova. Olimpiada de Limba și literatura croată este o competiție care urmărește stimularea dezvoltării competențelor de comunicare în limba maternă, a creativității elevilor, a modului de abordare a temelor și originalitate.

 untitlennnnnnnnnnnnd-1.jpg    Și în acest an, Olimpiada s-a adresat elevilor din clasele gimnaziale (VII-VIII) și liceale (IX-XII), capabili de performanță la această disciplină. Durata probei pentru etapa județeană a fost de două ore pentru clasele gimnaziale și trei ore pentru clasele liceale, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Ca și până în prezent, elevii au fost nevoiți să scrie o lucrare formată din trei părți: partea de gramatică, literatură și redactarea unei compuneri sau eseu. Potrivit Comisiei de evaluare, formată din prof. Lucacela B. Marian și prof. Dogariu Maria, lucrările elevilor au fost foarte bune, ei dovedind originalitate și creativitate în scrierile prezentate. Din cei 19 participanți la concurs, s-au calificat 16 elevi pentru faza următoare, cea națională, a Olimpiadei de Limba și literatură croată, etapă ce se va desfășura în perioada 4-7 mai 2023, la Botoșani.

     Elevii care s-au remarcat la faza județeană a Olimpiadei de Limba și Literatură croată maternă sunt:

Lina Stroescu

 
Urmator >

FrontPage