Home arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente arrow Meci amical Romania-Croatia arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente 
Arhiva articole Hrvatska grancica Evenimente

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


Meci amical Romania-Croatia PDF Imprimare E-mail
vineri, 03 aprilie 2009

18.jpg Meci amical România-Croaţia

Pe 11 februarie 2009, un autocar plin cu suporteri caraşoveni ai reprezentativei Croaţiei s-a deplasat la Bucureşti pentru a susţine formaţia favorită la meciul amical împotriva echipei naţionale a României, pe stadionul din Ghencea. Autocarul a fost pus la dispoziţie de către Uniunea Croaţilor din România, iar biletele pentru meci au fost procurate de către Ambasada Croaţiei din Bucureşti. Supoterii au plecat din Caraşova marţi seara şi au ajuns la Bucureşti a doua zi.. Aici, cei 50 de suporteri caraşoveni s-au plimbat prin centrul Bucureştiului, au făcut fotografii în Piaţa Unirii şi au vizitat sediul Patriarhiei Române.

O surpriză de proporţii a venit din partea profesorului Mihai Radan, reprezentantul croaţilor în Parlamentul României, care a invitat grupul să viziteze Palatul Parlamentului, un edificiu colosal cu o suprafaţă de 330.000 de metri pătraţi, situat pe locul doi în lume după clădirea Pentagonului. Pe faţa tuturor vizitatorilor se putea citi respectul şi admiraţia faţă de această construcţie impunătoare construită în „epoca de aur” a dictaturii comuniste. După vizitarea edificiului, grupul de suporteri a servit şi prânzul în Casa Poporului, alături de deputatul croaţilor şi alţi demnitari ai statului. O altă surpriză la fel de plăcută a fost întâlnirea în centrul capitalei cu suporterii din Croaţia, după care cele două galerii s-au îndreptat împreună spre stadionul din Ghencea, escortate de două microbuze ale jandarmilor. Spre bucuria suporterilor croaţi, echipa naţională a Croaţiei a câştigat în faţa României cu scorul 2-1 prin golurile marcate de Rakitić în minutul 28, şi Kranjčar în minutul 75, după ce Marica a deschis scorul în minutul 22. E demnă de remarcat şi revenirea pe teren a lui Eduardo, atacantul de origine braziliană al croaţilor, după un an de absenţă de pe gazon, cauzată de o dublă fractură la picior. Înaintea începerii meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria handbalistului Marian Cozma, ucis în Ungaria, iar cele două echipe au evoluat cu banderole negre pe braţ. După minutul de reculegere, Cozma a fost aplaudat in picioare de tot stadionul, în timp ce pe tabela de marcaj rulau imagini cu el. La meci au asistat 8.000 de spectatori dintre care aproximativ 300 au fost fani croaţi. Atât suporterii români cât şi cei croaţi au aprins fumigene şi torţe în timpul meciului. Pentru ambele echipe acesta a fost ultimul meci de pregătire dinaintea confruntărilor din grupe pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2010. România rămâne fără victorie în faţa Croaţiei în istoria confruntărilor directe. Până acum, în cele 4 întâlniri, s-au consemnat 3 victorii ale croaţilor şi un rezultat de egalitate, care datează din 1942.

 19.jpg

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage