Home arrow Hrvatska grancica arrow Plantare de puieti la Carasova. arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente 
Arhiva articole Hrvatska grancica Evenimente

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


Plantare de puieti la Carasova. PDF Imprimare E-mail
vineri, 14 mai 2010

Acţiunea de plantare s-a derulat în cadrul proiectului „Şcoli pentru un viitor verde” şi cu ocazia „Lunii pădurii”, aceasta sărbătorindu-se, în fiecare an, în perioada 15 martie-15 aprilie.

23.jpgAnul acesta se împlinesc 138 de ani de la prima ediţie a „Lunii Pădurii”. Proiectul „Şcoli pentru un viitor verde” este adresat tuturor şcolilor şi grădiniţelor din ţară. Se urmăreşte realizarea diverselor activităţi instructiv-educative, informarea elevilor, cadrelor didactice şi a comunităţii despre problemele actuale de ecologie, precum şi dezvoltarea spiritului ecologic în rândul copiilor. Astfel, timp de câteva luni, sute de elevi şi profesori vor iniţia diferite activităţi ecologice în şcolile şi comunităţile în care trăiesc.
La Caraşova, acest proiect s-a derulat la iniţiativa Liceului Bilingv Româno-Croat în parteneriat cu Primăria Caraşova. Prin urmare, pe 26 martie, în curtea Liceului Bilingv s-au adunat 40 de elevi caraşoveni (clasa a VII-a A, B, şi echipa verde formată din elevi aparţinând fiecarei clase) echipaţi cu lopeţi, târnocoape şi hârleţe. Elevii au fost însoţiţi de prof. Brăila Adela în calitate de coordonator al proiectului şi prof. Rădulescu Gabriela, prof. Rădulea Ana şi prof. Miştoiu Alina. Acestei echipe s-au alăturat reprezentanţii Primăriei Caraşova, primarul Bogdan Petru, inginerul Adrian Bobar şi paznicul de păşune Cârciu Vasile. Pentru desfăşurarea proiectului a fost aleasă curtea şcolii şi dealul Kalvarija. Au fost plantaţi aproximativ 100 de puieţi de brad şi molid oferiţi de Primăria Caraşova. Aceasta a fost prima acţiune de acest fel şi sperăm că a trezit în rândul tinerilor dragostea faţă de pădure şi conştientizarea importanţei spaţiilor verzi.
Magdalena Tincul
 
< Precedent   Urmator >

FrontPage