Home arrow Hrvatska grancica arrow Actiuni educationale arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente 
Arhiva articole Hrvatska grancica Evenimente

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


Actiuni educationale PDF Imprimare E-mail
vineri, 14 mai 2010

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Pământului, Liceul Bilingv Româno-Croat Caraşova în parteneriat cu Uniunea Croaţilor din România a organizat, în data de 22 aprilie 2010, concursul Ciclism Fest. La concurs s-au înscris 15 băieţi şi 4 fete din clasele V-VIII şi 4 elevi ai claselor IX-XII.


29.jpg Câştigătorii întrecerii ciclistice, Curiac Nicolae (cls. IX-XII), Domăneanţ Petru şi Ţaran Milenca (cls. V-VIII), au fost premiaţi de către Uniunea Croaţilor cu diplome, tricouri şi cupe. Acţiunea a avut drept scop încurajarea activităţilor în aer liber şi promovarea spiritului sportiv, dar şi protejarea naturii prin folosirea bicicletei ca cel mai bun mijloc de transport ecologic.
A doua acţiune educaţională organizată de Liceul Bilingv şi UCR a fost campania de colectare a deşeurilor din centrul şi parcul comunei Caraşova şi de pe malul râului Caraş, desfăşurată pe 29 aprilie 2010. La această acţiune au participat 42 de elevi care au fost grupaţi în trei echipe.
Astfel, echipa micilor ecologişti a avut în componenţa sa 19 elevi din cls. a V-a, echipa verde 16 elevi din cls. a VII-a B, iar echipa roşie a fost formată din 7 elevi din cls. a IX-a. Uniunea Croaţilor a asigurat elevilor apă, mănuşi de unică folosinţă şi saci pentru depozitarea deşeurilor. În doar trei ore s-au strâns 13 saci de deşeuri, iar la finalul acţiunii toţi participanţii s-au adunat pe scena deschisă unde au fost răsplătiţi cu diplome de participare.
Tema acestei acţiuni a fost conştientizarea elevilor, dar şi a localnicilor că tot ceea ce se aruncă la întâmplare va distruge apa, aerul şi solul.
30.jpgMagdalena Tincul
 
< Precedent   Urmator >

FrontPage