Home arrow Hrvatska grancica arrow Realitatiile noastre arrow O femeie lovita crunt de soarta arrow Hrvatska grancica arrow Realitatile noastre 
Arhiva articole Hrvatska grancica Realitatile noastre

Search by tag : alegeri, parlamentare, alegeri parlamentare, carasova, Carasova


O femeie lovita crunt de soarta PDF Imprimare E-mail
marti, 24 august 2010

Calvarul pe care îl trăieşte doamna Moldovan Marta se pare că nu se va sfârşi în curând, deoarece biata femeie nu are pe nimeni care să-i fie alături şi care să o sprijine.

18.jpg

              Moldovan Marta în vârstă de 60 de ani, având domiciliul în comuna Caraşova, nr. 522A, se confruntă cu probleme foarte grave în ultimul timp, probleme cauzate de ginerele acesteia, Moldovan Gabriel Cornuţel. Rămasă văduvă în urmă cu mulţi ani, bătrâna locuieşte împreună cu fiica ei Lina, cu ginerele şi cu cele trei nepoţele. Întreaga problemă s-a declanşat din pricina ginerelui acesteia care nu doreşte să o mai vadă în faţa ochilor pe biata femeie. Ginerele Gabi, se comportă foarte urât cu această femeie neputincioasă care i-a crescut aşa cum a putut cele trei fetiţe, o bate, nu îi de mâncare, ţine încuiate toate camerele din casă şi o obligă pe aceasta să doarmă în pivniţă sau în pod. Fiica, Moldovan Lina, în loc să-şi protejeze propria mamă, îi aplică acelaşi tratament ca şi soţul ei.

     Bătrâna ne-a spus: „Gabi o bate pe fiica mea atunci când ea nu are să-i dea bani, iar în momentul în care eu intervin să o apăr, acesta mă bate şi pe mine foarte tare, iar pe fetiţe le ţine încuiate în cameră.”

     Femeia ne-a mai spus că această schimbare de comportament a fiicei sale este foarte ciudată, deoa-rece înainte era foarte atentă cu ea şi avea grijă să nu-i lipsească nimic. Cei doi tineri, fiica şi ginerele, vor să o dea cu orice preţ afară din casă pe doamna Marta, deoarece ei spun că nu este o femeie ordonată, muncitoare şi care să întreţină curăţenia. Gabi, ginerele bătrânei a vândut tot ce avea aceasta în casă, tot ceea ce a adunat biata femeie o viaţă întreagă, chiar şi cerceii din urechi, iar banii pe care i-a obţinut i-a cheltuit pe jocuri de noroc.

     Femeia ne-a spus că ea nu mai este în stare să lucreze, dar e dispusă să-i ajute în continuare pe cei doi atât cât poate, iar singurul lucru pe care şi-l mai doreşte este să aibă puţină linişte, să nu mai audă scandaluri în fiecare zi şi să-şi trăiască liniştită bătrâneţea. Cele trei nepoţele ţin foarte mult la bunica lor, deoarece aceasta le-a crescut aşa cum a putut ea mai bine şi în funcţie de posibilităţi, încercând să le ofere o copilărie cât mai frumoasă şi liniştită, însă această copilărie s-a schimbat din cauza tatălui lor care este un om violent, bea foarte mult, face scandal, iar cele trei fetiţe sunt nevoite să asiste la aceste întâmplări neplăcute. Din lipsa banilor femeia nu poate să-i dea în judecată pe cei doi şi în felul acesta riscă să ajungă pe drumuri.

     Bătrâna ne-a mai spus: „Nu am ce să fac, nu am unde să mă duc, trăiesc de pe o zi pe alta din mila vecinilor care îmi oferă din când în când o farfurie cu mâncare. Dupa 37 de ani în care am lucrat şi am stat în această casă, acum am ajuns să umblu pe străzi deoarece fiica şi ginerele meu nu îmi oferă nici o felie de pâine şi mă trimit să dorm în pivniţă sau în pod.” 

     Doamna Marta mai are o fiică, Maria Moldovan care trăieşte în Serbia, dar aceasta vine foarte rar acasă şi nu are cum să-şi ajute mama, deoarece şi ea are copii, duce o viaţă foarte grea în Serbia, fiind nevoită să lucreze foarte mult ca să le ofere copiilor mâncare şi tot ceea ce au nevoie. Fiica Lina cu care bătrâna locuieşte, merge din când în când prin Austria să lucreze, iar când vine acasă soţul o bate până când aceasta îi dă toţi banii, ca să-şi înapoieze datoriile pe care le are prin sat şi prin oraş. Gabi a fost căutat de nenumărate ori de diverse persoane şi ameninţat cu moartea dacă nu le returnează banii. Din cauza promisiunilor pe care acesta le-a făcut multor oameni, s-a băgat în datorii enorme pe care nu este capabil să le plătească, iar banii pe care i-a luat de la aceşti oameni i-a cheltuit pe băutură, ţigări şi jocuri de noroc.

     La cererea doamnei Marta, poliţia a mers de nenumărate ori la ea acasă, a vorbit cu ginerele şi cu fiica acesteia şi au încercat să lămurească lucrurile. Gabi s-a comportat foarte urât cu poliţia, a folosit un limbaj neadecvat, domnii poliţişti fiind nevoiţi să îi aplice acestuia mai multe amenzi, crezând că în felul acesta se va potoli. Domnul primar a mers şi el acasă la doamna Marta să vadă în ce condiţii trăieşte această femeie. După multe discuţii cu ginerele şi cu fiica bătrânei, primarul a încercat să-i convingă pe aceştia să-i ofere femeii o cameră, mâncare şi să o lase să ducă un trai decent şi liniştit. Promisiunile celor doi tineri nu au ţinut prea mult. După plecarea domnului primar, ginerele Gabi a încuiat din nou toate camerele, a bătut-o pe biata femeie şi a trimis-o să doarmă din nou în pivniţă.

     Sătulă până peste cap de scandaluri, bătrâna ne-a spus că este dispusă să încerce să se împace într-un fel sau altul cu fiica şi cu ginerele ei, singurul lucru pe care îl cere în schimb este o cameră în care să-şi poată trăi bătrâneţea ca orice om civilizat şi puţină mâncare ca să nu mai fie nevoită să trăiască în continuare din bunătatea şi mila vecinilor. Maria Todor

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage