Home arrow Hrvatska grancica arrow Realitatiile noastre arrow Festivalul Comunitatilor Etnice din Banat Ón imagini Carasova, 16-17 august 2010 arrow Hrvatska grancica arrow Realitatile noastre 
Arhiva articole Hrvatska grancica Realitatile noastre

Search by tag : alegeri, parlamentare, alegeri parlamentare, carasova, Carasova


Festivalul Comunitatilor Etnice din Banat Ón imagini Carasova, 16-17 august 2010 PDF Imprimare E-mail
joi, 28 octombrie 2010

 c2.jpg

      Asociaţia culturală Karaševska Zora din Caraşova

       A fost înfiinţată în anul 1992 la iniţiativa Uniunii Croaţilor din România. Formaţia folclorică continuă tradiţia formaţiei folclorice “Mladi Karaševci” care a fost înfiinţată în anul 1966.

      “Karaševska Zora” este compusă din treizeci de persoane, majoritatea sunt elevi ai Liceului Bilingv Româno-Croat din Caraşova. Repertoriul formaţiei este compus din cântecele şi jocurile tradiţionale specifice folclorului minorităţii croate din România. Coreografia este pregătită de domnul profesor Radan Mihai, iar instructorul şi preşedintele formaţiei este profesorul Ghera Nicolae.

 c3.jpg         Asociaţia culturală HUK Laičo Budanović din Subotica, Serbia

      A fost constituită pe 18 martie 2002. În cadrul asociaţiei activează o secţie folclorică, constituită din trei grupe (tineri, maturi şi bătrâni) precum şi un grup de tamburaşi. Asociaţia organizează anual festivalul Mladost pleše, la care participă ansambluri folclorice din Voivodina şi Croaţia. Membrii asociaţiei sunt invitaţi la numeroase festivaluri şi manifestaţii din Voivodina, Croaţia, Bosnia şi Hertegovina, iar anul acesta au fost pentru prima dată în România la Festivalul Minorităţilor Etnice din Banat.

c4.jpgFormaţia de dansuri populare Prietenia a Forumului Democrat German din Bocşa. 

c7.jpg Formaţia de cântece şi dansuri sârbeşti din Moldova Veche a Uniunii Sârbilor din România. 

c6.jpgFiliala Caraş-Severin. Formaţia de cântece şi dansuri Unirea Rromilor din Câmpia Turzii. 

c14.jpgCorul Barvinok din Cornuţel Banat a Uniunii Ucrainienilor din România, Filiala Caraş-Severin. 

c17.jpgAnsamblul de cântece şi dansuri Romales din Greoni. 

c1.jpg

 

 

 

 

                c9.jpg              

Formaţia de cântece şi dansuri cehe Boema din Gârnic.

c10.jpg

Formaţia de cântece şi dansuri maghiare Bogancs Zurbolo din Cluj-Napoca.

c11.jpg

Ansamblul de cântece şi dansuri Porumbeii de Aur din Oraviţa.

 c12.jpg

Ansamblul de dansuri din Coştei.

  c13.jpg

Corul Glasul Ucrainienilor din Copăcele a Uniunii Ucrainienilor din România, Filiala Caraş-Severin.

  c16.jpg

        Ansamblul de cântece şi dansuri croate Kud-Klokotič din Clocotici.

     În anul 1950, la iniţiativa lui Birta Petru a fost înfiinţat Corul Căminului cultural Clocotici. Instructorul corului era preotul Husztik Ştefan, acesta fiind înlocuit în anul 1956 de către profesorul Vatav Gheorghe. În anul 1963, corul din Clocotici îşi schimbă denumirea şi devine „Ansamblul folcloric al Căminului cultural Clocotici”. De-a lungul anilor, Ansamblul Kud-Klokotič câştigă numeroase premii. În anul 1973 la Festivalul Naţional Cântarea României, ansamblul obţine locul I pe ţară.

 c15.jpg

         Ansamblul Semenicul

      S-a constituit pe 10 ianuarie 1969 pe lângă Casa de Cultură din Caransebeş. Constituit, ca o unitate artistică de sine stătătoare, ansamblul folcloric „Semenicul” este compus din dansatori, solişti vocali şi instrumentişti care şi-au pus talentul lor în slujba artei populare, ducând mai departe ştafeta străvechilor tradiţii ale cântecului şi jocului popular. Aceştia sunt, în marea lor majoritate, tineri şi tinere de diferite profesii care-şi consacră cu pasiune timpul liber, pregătind şi prezentând spectacole folclorice de o înalta ţinută artistică, aducându-şi contribuţia la punerea în valoare a inestimabilului tezaur al creaţiei populare din ţara noastră.


 
< Precedent   Urmator >

FrontPage