Home arrow Hrvatska grancica arrow Realitatiile noastre arrow Groapa de gunoi ramane la Lupac? arrow Hrvatska grancica arrow Realitatile noastre 
Arhiva articole Hrvatska grancica Realitatile noastre

Search by tag : alegeri, parlamentare, alegeri parlamentare, carasova, Carasova


Groapa de gunoi ramane la Lupac? PDF Imprimare E-mail
miercuri, 20 aprilie 2011

În ceea ce priveşte soarta deponeului ecologic, pentru majoritatea locuitorilor comunei Lupac, ultimele noutăţi nu sunt deloc îmbucurătoare.

s4.jpg           Ministerul Mediului nu a ţinut sub nici o formă cont de protestele acestora şi a dat aviz favorabil derulării proiectului de realizare a managementului deşeurilor la Lupac. La conferinţa de presă din 8 februarie a acestui an, Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a explicat cum va funcţiona viitorul program de colectare a deşeurilor. În principiu este vorba despre împărţirea judeţului în şapte zone de colectare. Baza centrală va rămâne, bineînţeles, la Lupac care va deservi şi zona I, iar celelalte şase zone vor fi deservite de staţiile de transfer de la Bozovici, Pojejena, Oraviţa, Băile Herculane, Oţelu-Roşu şi Semenic. Investiţiile vor fi finanţate prin Programul Operaţional Sectorial iar judeţul nostru se numără printre cele doisprezece din ţară care beneficiază de finanţare prin acest program.

s14.jpg           Președintele Consiliului Judeţean a ieșit la rampă pentru a confirma practic victoria pe care instituţia condusă de domnia sa a repurtat-o în lupta cu locuitorii din Lupac. De la bun început s-a văzut că părerile, doleanţele şi manifestările de protest ale acestor cetăţeni nu au nicio putere de convingere sau de înduplecare a autorităţilor. Valoarea proiectului de peste cincizeci de milioane de euro a fost un motiv suficient pentru a se putea implementa politica pumnului în localitatea Lupac. Dezamăgitoare este însă și concluzia comisiei Uniunii Europene. Reprezentanții acesteia, aflaţi pe 27 ianuarie la Bucureşti, într-o misiune de evaluare a proiectului, au recomandat demararea în avans a achiziţiilor publice prevăzute în cadrul proiectului. În baza acestei recomandări, Consiliul Județean speră că va putea semna contractul de finanțare în luna aprilie a acestui an. Așadar, nimeni nu prea pare afectat de faptul că această investiție nu este sub nici o fomă dorită da către lupăceni. Totuși, ei încă mai cred în fărâma de speranță care le-a mai rămas. În urmă cu câteva luni aceștia au acționat în instanță hotărârea Consiliului Local Lupac prin care aleșii locali dau undă verde derulării acestui proiect. Cum se vor pronunța magistrații - în favoarea sau în defavoarea lupăcenilor - probabil că vom afla într-un interval destul de scurt, asta dacă luăm în considerare “graba” Consiliului Judeţean de a pune în practică tot ceea ce şi-a propus referitor la Lupac.

Daniel Lucacela

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage