Home arrow Hrvatska grancica arrow Guvernul Romaniei a alocat bani pentru Gradinita din Carasova arrow Hrvatska grancica arrow Diverse 
Arhiva articole Hrvatska grancica Diverse

Guvernul Romaniei a alocat bani pentru Gradinita din Carasova PDF Imprimare E-mail
miercuri, 27 aprilie 2011

Potrivit Monitorului Oficial al României, Partea I, Nr. 839/15.XII.2010, Guvernul României a aprobat Hotărârea privind unele măsuri în domeniul finanţării din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pe anul 2010 a unor cheltuieli de capital pentru unităţi de învăţământ preuniversitar.

s7.jpg            Toate sumele au fost repartizate Inspectoratelor Şcolare. Potrivit anexei Hotărârii de Guvern, Inspectoratul Şcolar din judeţul Caraş-Severin a primit bani pentru reabilitarea şi consolidarea a 40 de instituţii de învăţământ, printre aceste instituţii numărându-se şi Grădiniţa PN din comuna Caraşova, cu suma de 400 mii lei. Aceşti 400 mii de lei prevăzuţi pentru comuna croată Caraşova au fost alocaţi şi mulţumită intervenţiei domnului deputat Mihai Radan.

          Numai că banii alocaţi de Guvernul României pentru construirea Grădiniţei din Caraşova nu au ajuns niciodată în comuna noastră. Primarul comunei Caraşova a susţinut în repetate rânduri că aceşti bani au ajuns la Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin, dar că nu puteau fi folosiţi pentru că „aceste 4 miliarde alocate Inspectoratului Şcolar cu destinaţia Grădiniţa PN din Caraşova nu au putut fi cheltuite într-un interval de timp atât de scurt. (13 – 31 decembrie), iar asta o ştie fiecare persoană cu mintea limpede. Nu a fost posibil ca în cele 17 zile să realizăm contractul, să facem licitaţia, să construim Grădiniţa şi să cheltuim şi banii. Era imposibil. Nu vreau să comentez prea mult acest subiect, pentru că banii au fost alocaţi Inspectoratului Şcolar şi el i-a gestionat. El a ştiut, deci, ce trebuia şi cum trebuia să se opereze.” Deşi banii pentru construirea Grădiniţei PN din Caraşova au ajuns la Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin pe 13 decembrie 2010, primarul i-a anunţat pe cetăţenii comunei despre acest fapt de abia după două luni, respectiv pe 13 februarie 2011. De ce a ezitat să-i informeze în tot acest timp? El susţine că nu a vorbit despre aceşti bani, fiindcă ”au fost alocaţi Inspectoratului Şcolar şi nu Primăriei şi, oricum, banii au fost pierduţi de la bun început”. Dacă primarul ştia că banii erau pierduţi de la bun început, de ce a ales tocmai acest proiect şi nu altul – s-ar putea întreba un om cu mintea limpede. El ştia ce şanse i se oferă prin acest proiect, aşadar, trebuia să facă tot posibilul ca să primească Primăria acei bani.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage